Vilken Truck är bäst för bogsering ett femte hjul Trailer?

Vid bogsering ett femte hjul släp, en lastbils dragkapacitet och fjädring, hästkrafter och vridmoment, och enkel montering Vändskivskoppling alla är faktorer att tänka på innan du köper lastbilen . Dragkapacitet och Suspension

Full storlek lastbilar är klassade som en halv ton, tre fjärdedels ton och ett ton kapacitet. Dessa ange vikten att upphävandet och struktur på lastbilen kan hålla i sängen. Detta påverkar också dragkapacitet tillsammans med motorns storlek. Ju högre bogsera kapacitet och säng kapacitet, kan den mer trucken bogsera och dra säkert. Men när du flyttar upp i kapacitet, ekonomi offras. Om du använder en en tons lastbil för att dra en liten lätt släpvagn, kommer ekonomin att bli mycket sämre än en halv tons lastbil drar samma trailer.
Hästkrafter och vridmoment

Motorn i lastbilen är betygsatt av hästkrafter och vridmoment. Ju mer vridmoment, desto bättre låg slutet dragkraft lastbilen har, särskilt för stop and go situationer. Ju mer hästkrafter, desto bättre övre änden eller passerar ström trucken har på den öppna vägen. En bra balans mellan vridmoment och hästkrafter anpassad till den vikt du kommer att dra är mest önskvärd. Dieselmotorer har det mesta av båda, men mer hästkrafter och vridmoment en motor har, desto mer bränsle den behöver. Sålunda ekonomi offras för makten.
Vändskiva Hitches

Inte alla fordon är utformade för att ha en Vändskivskoppling installerat, särskilt några ljusare halv ton pickups. Det finns olika typer av missöden, och vissa är konstruerad för installation på vissa fordon. Utvärdera släpvagnens vikt du kommer att dra och vilken typ av Hitch du behöver, och kolla med en lokal butik eller återförsäljare serviceavdelning för att garantera att hitch du behöver kommer att passa lastbilen du vill köpa. Ta inte en säljare ord att kroken passar lastbilen. Alltid dubbelkolla med en butik först.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143988.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.