Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1986 Jeep Cherokee Diesel specifikation

När den presenterades 1984, var den Jeep Cherokee XJ en pionjär - en kompakt SUV med en bil-liknande kropp design i motsats till truck-baserade stamtavla av sina större föregångare. Den innovativa utformningen av XJ som förbättringar i hantering och säkerhet som slog an en sträng med den nya rasen av SUV köparna, och den nya Cherokee blev en klassiker i sin klass. Motor

Douvrin Motor i Frankrike tillverkade motorn för Renault användes i 1986 Cherokee XJ. Den 2,1-liters fyrcylindrig motor anpassades av Douvrin från sin 2,0-liters bensinmotor, motorns borrning reduceras till 3,36 inches, ökade sin stroke till 3,5 inches, och gjutjärn cylinderfoder användes för att motstå högre tryck som produceras av diesel bränsleförbränning. Motorn användes av flera Renault bilar och fritidsfordon som tillverkas av Winnebago och Itasca, liksom Jeep Cherokee och Comanche.

Motor parat Addera Drivlina och Mått med en femväxlad manuell växellåda, och SUV presenterade deltid fyrhjulsdrift. Fordonets beräknade tjänstevikt var 3,040 pounds. Dess totala höjd 63.3 inches, var dess bredd 70.5 inches, och dess längd var 165,3 inches. Den hade en hjulbas på 101,4 inches och en vändradie på 35,7 meter.
Funktioner

Cherokee XJ först introducerades 1984 som en uppdatering av hela -size Cherokee SJ. Medan SJ presenterade en traditionell kropp-on-frame konstruktion, var kompakta Cherokee XJ den första SUV att använda en självbärande kaross. Fyrdörrars versioner av XJ fanns tillgängliga, men de hade samma hjulbas som två-versionen där turbo-dieselmotor användes, de två dörrar Cherokees enkelt utnyttjas längre dörrar och bakre fönster för att ta upp extra utrymme. Addera Prestanda

Dieselmotorn producerade 85 hästkrafter och 132 foot-pounds av vridmoment vid 2.750 rpm. Dess bränsletank höll 13.5 liter, och fordonet uppnått 24 mpg i staden och 29 mpg på landsväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120489.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.