Vilka är fördelarna med Överladdning och Turbocharging på samma motor?

Fördelen med överladdning och turboladdning på samma motor ökar vridmomentet över hela effektområdet bandet, och därmed optimal prestanda vid alla varvtal. Användning av både en kompressor och turbo-systemet är en teknik känd som tvilling laddning. Uppnå bättre prestanda med dubbla laddning genom att utnyttja de olika spolen egenskaperna hos både överladdade systemen. Turboladdning

Med en turboladdare system cirkulerar motorns avgaser genom en sida av turbon. Detta buffrar avgasturbinen, ansluten till en andra turbin dirigeras in i motorns insugningssystem. Intaget turbinen trycksätter den luft som matas in i motorn, i betydande grad öka mängden luft tillgänglig för förbränning. Den primära undergång en turboladdare systemet är turbo lag - en fördröjning i makt leverans på grund av den tid det tar avgasen att buffra turbinen. Av denna anledning stora turboladdare som genererar högt laddtryck är mest effektiva vid höga varvtal drift, som genererar tillräckligt av de nödvändiga avgaserna för effektivitet.
Förkomprimera

Kompressor system fungerar på samma koncept som turboladdare i att de båda ökar hästkrafter genom trycksättning av motorns inloppsluft. Skillnaden är att överladdare uppnå sin spole via en remdriven remskiva ansluten till motorns vevaxel. Fördelen är ingen fördröjning för kompressor till spolen när gasspjället öppnas. Emellertid sjunker effektiviteten i överladdare av vid högre varvtal drift. Detta beror på den effekt som krävs för att driva kompressor remskiva ökar exponentiellt i förhållande till motorns varvtal.
Twin-Laddning

A twin-laddare systemet har en turbo och intercooler installation med en kompressor som är kopplat också till motorns luftintag. Typiskt är turboaggregatet relativt stor för att leverera högt laddtryck, medan kompressor som används är optimerad för låg-end prestanda. När motorn accelererar vid låga varvtal, den kompressor omedelbart spolar för att leverera ökat vridmoment utan fördröjning. När motorvarvtalet högre och kompressor tappar effektivitet, spolarna turboladdare för fortsatt kraftutveckling. Många twin-laddningssystem har en överströmningsventil på kompressor, så att motorn effektivt supercharges vid låga varvtal och turbocharges vid höga varvtal.
Prestandafördelar

En tvilling -laddare system erbjuder låga varvtal prestanda och omedelbar effekt leverans av överladdning samtidigt presenterar topprestanda med turboladdning. Eftersom kompressorn trycksätter intag systemet direkt vid gaspådrag leverans, ökar avgasvolymen markant vid låga varvtal. Detta orsakar turboladdaren till spolen snabbare, vilket minskar turbofördröjning tid. Vid höga varvtal drift tar turboladdaren över, vilket minskar kraften-sapping effekt laddningskompressorn remskiva har på motorn. Hästkrafter ökar över hela effektområdet bandet, med högt vridmoment vid alla varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140317.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.