Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

A 2002 Jämförelse av Hyundai till Honda

Under 2002 erbjöd Hyundai köpare fem fordon i fyra kategorier, medan Honda satte sju olika modeller på marknaden. Bilar från både tillverkare dök upp i subcompact, mellanstorlek sedan och sport-utility kategorier fordon, medan Hyundai erbjöd en kompakt modell och Honda lineupen inkluderade en minibuss och ett par tvåsitsiga. Subcompacts och Presskroppar

subcompact kategori, så var Hyundais Accent finns som kombi eller sedan, var och en med tre utföranden: base, GL och GS. Hondas Civic erbjuds också en kombi och sedan till köpare med utföranden av DX, LX, EX och HX, men Civic kom också in två ytterligare versioner. GX körde på komprimerad naturgas, och Si fokuserade på sportiga prestanda. Den enda kompakt-sized bil var Hyundais Elantra, med en traditionell fyradörrars sedan eller en europeisk-tema femdörrars halvkombi.
Mid-Size Models

Båda biltillverkare erbjöd en medelstor familj-orienterade bil. Hyundais var Sonata, en sedanmodell som kom in bas, LX och GLS utföranden. För 2002 kan köparna välja mellan en 2,4-liters fyrcylindrig motor och en ny 2,7-liters V-6 och paret antingen med en femväxlad manuell växellåda eller en fyra-växlad automatlåda. Hyundais lineup ingick också XG350, en något större sedan med en mer formell atmosfär än Sonata. Hondas Accord ingår också en V-6 alternativ, liksom den vanliga 2,3-liters fyrcylindrig, men de modeller som är utrustade med V-6 visade mest förfining i bekvämligheter.
Sport-Utility Vehicles

År 2002 var Hyundais tunga posten i SUV kategorin Santa Fe, medan Honda erbjöd CR-V och Passport. Den Santa Fe och CR-V både passa in i kompakta SUV-kortplats. Medan båda kom med en 2,4-liters fyrcylindrig motor på basmodeller, erbjöd Santa Fe också en 2,7-liters V-6 i dess övre utföranden. Honda shoppare som vill ha en större SUV tittade på passet, som var faktiskt Hondas version av Isuzu Rodeo.
Minibussar

Honda Odyssey var den enda minibuss produceras av antingen biltillverkare 2002. Det vädjade till familjen köpare genom att erbjuda massor av innerutrymmen, femstjärniga betyg i krocktester och en tredje raden bänk som viks in lasten väl för ökad lastutrymme. På EX-nivå, var de två skjutbara bakdörrarna drivs och optioner ingår ett navigationssystem, DVD underhållningssystem och uppvärmda lädersäten.
Tvåsitsiga

par av två personbilar representerade innovationer för Honda. En var S2000, Hondas första äkta sportbil. Den var utrustad med en 2,0-liters fyrcylindrig som producerade 240 hästkrafter vid 8.300 rpm och 153 foot-pounds av vridmoment vid 7.500 rpm, med en sexväxlad manuell växellåda. Den andra tvåsitsiga var Insight, en bensin-elhybrid. Dess 1,0-liters rak trecylindrig bensinmotor producerade 67 hästkrafter, kompletterat med sju hästkrafter elmotor i acceleration situationer. När denna lilla bil var utrustad med en steglös transmission som den uppgick till 45 mpg i staden och 49 mpg på landsväg, och dessa siffror ökade till 48 mpg vid stadskörning och 59 mpg på motorvägen hastigheter med fem-växlad manuell växellåda.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138400.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.