Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Skäl till att köpa en moped

I fråga om komplexitet, kostnad, krav på licenskrav, snabbhet och miljöpåverkan, ger mopeden ett steg mellan en cykel och en motorcykel. Människor har en rad olika skäl till att köpa mopeder, vissa vill spara pengar (jämfört med en motorcykel eller bil), medan andra bara vill rida en moped. Hursomhelst, erbjuder ett billigt, bekvämt och relativt snabbt sätt att komma runt. Spara pengar

bensindrivna mopeder erbjuder utmärkt tack bränsleekonomi vare sin lilla motorstorlek och begränsad vikt. De bevisar också billiga att köpa, underhålla och försäkra. Som av 2011, återstår många nya mopeder kostar mindre än $ 1000, enligt Google Product Search. Köpa en moped kostar mindre i försäljning och punktskatt liksom. Bränsleekonomi varierar från cirka 80 till 120 miles per gallon, enligt hemsidan MopedShop. Du kommer inte att behöva stanna vid bensinstationen väldigt ofta. Du kan också köpa en elektrisk moped som rinner av laddningsbart batteri.
Simplicity

Encarta Encyclopedia visar att mopeder fortfarande inte svårare att driva än en cykel. De kräver också mindre underhåll och har betydligt färre system som kan utveckla mekaniska eller elektriska problem än bilar. Trots sina låga kostnader och enkla kontroller, vissa mopeder färdas i hastigheter upp till 35 miles per timme, enligt Encarta. Detta kommer inte att göra på en Interstate Highway, men det är snabbt nog i de flesta städer och landsvägar.
Miljö

köpa en moped för att använda istället för bil eller motorcykel ger miljövinster. Mopeder kräver inte så mycket resurser att tillverka --- såsom metall, gummi eller vinyl --- och de förbrukar betydligt mindre bränsle. Som jämförelse, köpa och använda en moped resulterar i mindre borrning och utvinning av naturresurser. Eldrivna moped modeller släpper inga direkta utsläpp, även om nivån på föroreningar som skapats av den närmaste kraftverket kan variera från nästan ingen (vattenkraft, jordvärme) till signifikant (kol, olja).
Licensing

Ännu en av orsakerna till att köpa en moped centra på förmågan att resa snabbt utan svårigheten att få en bil eller motorcykel körkort. Beroende på var du bor, kan du eller kanske inte behöver en licens för att köra moped. Till exempel, Indiana förare av kvalificerade mopeder behöver bara en BMV ID-kort (eller körkort) och en ålder av 15 år eller äldre, enligt staden Jasper, Indiana. Många områden kräver en licens, men det är oftast lättare att få än en vanlig körkort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120836.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.