Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man ställer in en 5th Wheel Hitch

påhängningshöjder trailers är konstruerade för att dras med en speciellt utformad skumt som är monterad i mitten av lastbilen säng direkt över mitten av lastbilens bakaxel. Jämfört med en vanlig dragkrok, låter den femte hjulkonfiguration släpet att köra smalare svängar och ger ökad manövrerbarhet medan säkerhetskopiering. Den kritiska delen i inrättandet av ett femte hjul skumt är att vara säker skumt är satt perfekt kvadrat för lastbilar bakaxeln eller släpvagnen inte spåra ordentligt samtidigt som bogseras. Saker du behöver
Hitch med monteringsverktyg
Måttband
Felt märkpenna
Rak kant
Metal byggmästare torg
Drill
Borr
uppsättning Hylsnyckel

Visa fler instruktioner
1

mäta längden på ett av hjulhusen framifrån och bakåt inifrån lastbilar sängen. Dividera mätningen i halv och mäta in från ena änden av hjulhuset att bestämma brunnens mittpunkt. Till exempel, om den end-to-end-mätning av hjulet väl är 28 inches, skulle halva avståndet lika med 14 inches. Mät in 14 inches från ena änden av hjulhuset och markera med pennan. Upprepa för den andra hjulhuset. Placera den raka kanten över de två varumärkena, som spänner över bredden på flaket, och anslut varumärken med pennan. Detta är mittlinje bakaxeln.
2

mäta avståndet mellan hjulhusen längs centrumlinjen för bakaxeln för att bestämma den sida till sida mittpunkten på truckens bädd. Dividera antalet på mitten och mät avståndet in från endera hjulet väl. Som ett exempel, om avståndet mellan hjulhusen är 36 inches, skulle halva avståndet lika med 18 inches. Du skulle behöva mäta in antingen från hjulhuset 18 inches för att hitta mittpunkten. Markera platsen med ett "X" så det blir lätt att hitta. Detta är mittpunkten av flaket.
3

Mät avståndet mellan de främre och bakre monteringshål bult på dragkroken. Dök numret i halv och mät avståndet i varje riktning, både framåt och bakåt, från den bakre axelns mittlinje. Använda ett exempel, om framsidan till baksidan avståndet mellan monteringshålen på skumt är 18 inches, skulle halva avståndet vara nio inches och du skulle mäta ut nio inches, framåt och bakåt från den bakre axelns mittlinje. Märk mätning med pennan och den raka kanten för att ansluta markeringarna på varje sida av den bakre axelns mittlinje över bredden av lastbilens säng parallellt med axelns mittlinje. Dessa är Hitch-montering linjer. Vid denna punkt, bör det finnas tre lika åtskilda linjer som spänner över bredden på flaket mellan hjulhusen.
4

Passa monteringshålen på framsidan och baksidan av skumt längs hitch montering linjer , till framsidan och baksidan av axelns mittlinje. Centrera kopplingstappen hålet i hitch mottagare på "X" som markerar mittpunkten på truckens bädd. Den skumt bör nu vara helt i linje med centrum av axeln. Kortsidan av byggmästare torg mot kanten på hjulhusen och den långa sidan av torget
5

Place mot basen av Hitch att dubbelkolla inriktningen. Markera fläckarna för bultar med pennan genom monteringshålen i skumt. Ställ skumt åt sidan.
6

Borra upp hålen för skruvarna för varumärkena i flaket. Passa in monteringshålen i skumt med de borrade monteringshålen på flaket. Placera vagnsbultarna som medföljde skumt i vart och ett av monteringshålen. Krypa under bilen och placera en låsbricka och mutter över varje bult och dra åt på plats med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117235.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.