Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur Borra & Tap Trådar Into Metall

Oavsett om du knacka aluminium eller stål, måste du vara försiktig och använda rätt borr till rätt djup för att korrekt peka ett hål i metall. Genom att använda gott gängvätska och säkerställa att kranen går i rakt, kan du trycka ett hål helt utan att skada delar eller kranen. Ta bort en trasig kran kan innebära timmar av extra arbete. Saker du behöver
Drill
kranhandtaget
Tapping
vätska
Visa fler instruktioner
1

Bestäm lämplig borr för kranen storlek du använder . Om du gör hål för smal, kommer kranen sönder under tryck och om du gör det för stor, kommer tråden att vara för lös för några skruvar som du använder när du är klar att knacka. De Maskinister 'Handbook har all kranen och storlekar hål som finns, så rådgöra med boken för rätt diameter för hålet.
2

Borra hålet som ska tappas med en manuell kvarn, borr press eller CNC-maskin. Det är viktigt att titta på utskriften och notera det gängade hålets djup. Tapping hål kräver att hålet är djupare än kranen djupet, så gå om en extra 1/4 "så att kranen inte bottna och gå sönder.
3

Rengör hålet noggrant genom att blåsa ut spånen från borrningen. spånor i hålet kan orsaka kranen att fastna när du skapar trådar. Genom att rensa hålet, kan du se till att gängorna skärs ordentligt under knacka processen.

4

Starta knacka processen med hjälp av en pistol-stil kranen om det är ett genomgående hål eller en bottenkänning kran om du inte kommer att gå hela vägen igenom. Smörj knacka sig med att knacka vätska före start, vilket kommer hjälpa kranen går in smidigare Se till att du börjar raka -. om det börjar krokig, kommer skruven också gå i krokiga när du är klar Straight tapping också kan förhindra knacka sönder Taps är mycket svårt att ta bort om de bryter i.. metall.
5

Sänk spindeln för att hålla trycket på kranen om du använder en manuell kvarn som en Bridgeport. Detta hjälper dig att styra kranen och gör att du kan använda maskinen för trycket så att du kan sakta vrida kranen handtaget utan att behöva oroa sig för att sätta press också.
6

sakta bort kranen från hålet när du har nått rätt djup. Taps ofta har inga gängor på slutet, så du vill gå så djupt som möjligt inom toleransen av trycket. Blås marker innan du sätter en skruv för att kontrollera trådarna, eller använd en tråd mätare för att se om gängorna är korrekta. Du kan också mäta en skruv och sätt den i hålet för att se om du har nått rätt djup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116989.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.