Historien om Kohler 16 HP Magnum Motorer

Det är en lång väg från att göra ett badkar av en hog tråg till att vara en av USA: s största privatägda företag, men det är den väg John Michael Kohler anges på när han blev inspirerad om vad att göra med bottennivån 1883. Den Kohler företaget skulle hålla fast vid sin grundares uppfinningsrikedom för nästa århundrade och mer som det blev en ledande tillverkare av inte bara armatur men små motorer samt. Företagets historia

österrikiska invandrare John Michael Kohler köpte ett gjuteri i Sheboygan, Wisconsin, 1873, och i processen grundade ett företag som skulle gå vidare till att bli en global producent av VVS-fixturer, hem produkter, möbler och, något motsägelsefullt, små motorer och golfbanor. Kohler trädde VVS fixturer verksamheten efter en dag, på ett infall, belagd han en gjutjärn tråg hog skållning med emalj och kallade det ett badkar. Bolagets razzia i kraftsystem skulle komma mycket senare, år 1920, då Kohler utvecklat Automatic Power & Light, den första förbränningsmotor-drivna elektrisk generator. Generatorerna har senare modifierats för användning på fartyg, och när Richard Byrd gjorde en expedition till Antarktis 1929, tog han Kohler generatorer med honom. När han återvände för en andra expedition 1934 med nya generatorer, fann han att generatorerna han lämnade det år innan fortfarande arbetade.
Kohler små motorer

Under första världskriget II, var huvuddelen av Kohler produktionsresurser tillägnad gör torpedtuber och säkringar skal, men efter kriget, återvände företaget till tillverkning av armatur och generatorer. Att se framtiden för små motorer i efterkrigstidens framtid öppnade företaget en fabrik dedikerade till att producera mindre kraftverk 1948. År 1951 introducerade Kohler det K90, en gjutjärn luftkyld motor med en enda cylinder. År 1959 debuterade bolaget den första i sitt "utbytbara" motor serien, modeller av varierande hästkrafter med identiska fästen och vev höjder.
First Magnum Motorer
< p> Kohlers små motorer var framgångsrika på hemmaplan och utomlands, och företaget exporterat sina produkter globalt, främst till Sydostasien. Kohler byggde en ny motorfabrik i Amerika på 1960-talet och öppnade anläggningar i Kanada och Mexiko. Företaget presenterade nya produkter under 1983 under parollen "den nya formen av Kohler Ström." De nya motorerna presenterade modern styling, men interna innovationer var mer betydande. De Series II motorer var tvåcylindriga enheter med nya vevstakar, lager och smörjsystem. Den Magnum serien infördes året därpå i enkel-och tvåcylindriga modeller med hästkrafter mellan åtta och 20, däribland 16-hästkrafter version. Addera Innovationer

De första Magnum motorerna presenterade elektronisk tändning och förbättrad luftfiltrering, och 1986 introducerade Kohler tvåcylindriga Magnum modeller med vertikala schakt. Sexton-hästkrafter Magnums erbjöds med antingen horisontellt eller vertikalt schakt. Alla Magnums byggdes med gjutjärn och visat sig vara tillförlitlig och långvarig. Kohler var inställda på fortsatt innovation, dock, och efter sekelskiftet av 21-talet, var det Magnum serien avbrutits till förmån för mer moderna Command PRO, Courage och linjer Aegis.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116837.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.