Varför motorer har Returer Valve Vent till luftintag?

Positiva vevhuset ventilationssystem är ganska ödmjuk i termer av förfining, men de utför ett antal viktiga funktioner när det gäller motorns dynamik och utsläpp. En utveckling av de enkla ventilationsrör i bruk från början av förbränningsmotorn, förblir den moderna och federalt uppdrag PCV-systemet en fantastiskt enkel lösning på ett mångfacetterat problem. Motor Blow-By

motorns kolvringar gör ett ganska bra jobb med att täta cylindrarna, med tanke på det faktum att de ständigt letar glida längs de släta cylinderväggarna och måste innehålla mellan mellan 150 och 200 psi av trycket i förbränningskammaren. I de flesta fall kommer kolvringarna täta omkring 98 till 99 procent av trycket i kammaren, vilket innebär att någonstans mellan 1,5 och 5 psi kommer att läcka förbi ringarna och trycksätta motorblocket. Detta "blow-by" orsakar en rad problem.
Blow-By Problem och tidiga lösningar

låta trycket att bygga upp i vevhuset lägger stor belastning på motorns tätningar och packningar, i själva verket, vid en tidpunkt, var det inte ovanligt att motorer att förlora en liter olja var 100 miles eller så enbart genom packning läcker. Att sätta ett ventilationsrör i toppen av den hjälpte ventilkåpan, men systemet var passiva och eliminerade inte hundra procent av trycket. Tidiga ventilationssystem användes ett U-format rör som leder från ventilkåpan till botten av bilen för att suga genomblåsning ur motorn med hjälp av vakuum av luft som passerar under bilen och runt röret.


Positiv vevhusventilation

Tillbaka i andra världskriget, tank ingenjörer behövs för att ompröva vevhusventilation så att deras tankar kunde ford djupa floder och vattendrag utan vatten tränger in i motorn. Den initiala lösningen var att använda en envägsventil i röret för att tillåta tryck kvarlämnande samtidigt hålla vatten borta, men ventilen minskade effekten sugklocka. Så för att balansera ut saker, tank byggare omdirigerats änden av röret till motorns intag. Motor vakuum gav en mycket starkare extraktion effekt än luft som passerar under tanken, släppa trycket i röret och suger ventilen öppnar så den nu positiva vevhusventilationssystem arbetat om fordonet rörde sig eller inte.

Obligatorisk PCV Systems

Den federala regeringen fasas in obligatoriska PCV-system från 1960-talet genom 1970-talet som en åtgärd för att minska utsläpp från fordon och olja på vägen. Problemet med en externt ventilerad PCV-systemet är att en viss mängd av oljan alltid kommer att förångas i luften inne i motorn, och att luften består av nästan 100 begagnade gaser procent avgaser. Avgaserna själva bidragit avsevärt till fordonets totala utsläpp eftersom de aldrig passerar genom katalysatorn, och olja aerosoliseras i gasen skulle tränga in i vägen och gör det smart när det är vått.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116836.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.