Historien om Ford Festiva

Historien om Ford Festiva, en subcompact bil för bränsle-smuttar, ekonomiskt medvetna marknaden, spänner över 15 år. Även bilens tid i Nordamerika var kort, som varar endast från 1988 och 1993, lämnade Festiva sin prägel på många hörn av världen. Entusiaster minns Festiva som en effektiv auto, i själva verket, lämnade Naturvårdsverket 1988 Ford Festiva på nr 25 på en 2011 lista över de mest bränsleeffektiva bilar sedan släpptes 1984. First Generation

1986, tog värvning i Ford Motor Company sin japanska partner, Mazda, att bidra till att skapa en effektiv och ekonomisk subcompact bil. Baserat på Mazdas 121 plattform, skapade företagen Festiva, tillverkas av Kia Motors i Sydkorea och erbjöd till nordamerikanska marknaderna 1988. I stater, kom den första generationens Festiva i form av en tre-dörrars halvkombi med en 1,3-liters, fyrcylindrig motor. Denna lilla bil släcka 58 hästar och fick ett genomsnitt av 39 miles från en enda gallon gas. Internationella marknader såg fyradörrars sedan och femdörrars halvkombi versioner av bilen.
Second Generation

1993 hade Ford sålt 192.685 Festivas i Japan ensam. Samma år, åt bolaget sitt partnerskap med Kia, co-utveckla den andra generationen av Festiva med det koreanska bilföretaget. Denna nya iteration - som kom i tre-, fyra-och fem-dörrars modeller - var känd som Ford Aspire i Nordamerika. Den omgjorda Festiva behållit sin 1,3-liters, fyrcylindrig motor, men såg en hästkrafter lyft för 63 hästar och fick en ny, rundad kropp stil som var längre och slankare än sin föregångare.

Tredje generationens
På ett sätt lever Festiva på som Mazda Demio.

Den tredje generationen av Ford Festiva bestod av bara en modell, Ford Festiva Mini Wagon, en Japan-enda märkningen infördes 1996. Denna femdörrars bil, faktiskt ett nytt varumärke Mazda Demio - vilket var en fortsatt utveckling av Mazda 121 - var en Festiva bara till namnet. Den fyrcylindriga Demio, eller Mini Wagon, presenterade en 1.3-eller 1.5-liters fyrcylindrig motor. Den Festiva namn gjorde sitt sista framträdande i Japan under 2002.
Andra Iterations

hela bilens historia, dök versioner av Ford Festiva i Japan, Nordamerika, Australien , Nya Zeeland och många europeiska marknader. I australiensiska och europeiska marknaderna under 1990-talet, placerade Mazda sin egen 121 mot Festiva det hjälpte ursprung. I vissa internationella marknader, erbjöd Kia Festiva som Kia Pride fram till 2000. Kia erbjöd den andra generationens Festiva som Kia Avella i Sydkorea.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116817.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.