Vad gör TCU Module göra i en 2006 X5?

BMW har länge varit ledande när det gäller att integrera tekniken i bilar, och använder en strikt "trickle-down" filosofi för att säkerställa att den högsta nivån tech dagens slut gör sin väg till ens den lägsta bilen i lineupen. Den X5 lyxiga crossover s Telematics Control Unit är ett sådant exempel, att integrera ett antal kommunikations-och informationssystem till en enda dator som ger tillgång till allt systemet har att erbjuda. BMW ConnectDrive

BMWs telematiktjänster är en del av en teknisk koncept man kallar "ConnectDrive," som syftar till att hålla förare och passagerare anslutna till omvärlden utan att störa handlingen att köra själv. Nyckeln till systemet, säger BMW, är att överskrida blotta navigationssystem finns i de flesta bilar och använda grundläggande programmeringsspråk för att stänga av X5 och ConnectDrive fordon till portaler till omvärlden. Realtidsåterkoppling är det centrala konceptet bakom ConnectDrive.
BMW Telematik

Telematik är en kombination av informations-och kommunikationsteknik används för att skicka och ta emot data från BMW och även från andra BMW-förare runt dig. Den telematiksystem emot information från andra BMW-förare "GPS-enheter, vilket gör dem till nätverket och ger dig feedback i realtid om trafik-och väderförhållanden. Dessa faktorer går in GPS beräkningar vid fastställandet av snabbaste och mest effektiva vägen. BMW TeleServices använder information som samlats in från bilen för att varna dig om saker som bromsbeläggens slitage och oljebyten, och att skicka dig rekommendationer om lokala hotell och restauranger. Den telematiksystem är det centrala systemet i TCU, i egenskap av modem och telefonlinje.
BMW Assist

BMW Assist programmet fungerar främst för att säkerställa komfort och säkerhet. Assist-systemet arbetar genom telematiksystem, och är ansvarig för att detektera en olycka och kontaktar BMW TeleServices om du inte svarar på säkerheten samtalet. Det kommer också automatiskt att kontakta BMW: s uppdelning tjänsten, som kommer att kontakta din lokala bärgningsbil eller verkstad och skicka dem alla uppgifter den har om varför bilen gick sönder. Assist Programmet fungerar också något som liknar en fjärrkontroll mobiltelefon mottagare, så att du kan "ringa" din bil om du låser dig ute eller om du vill starta det med att köra värme eller AC innan du kommer till parkeringsplatsen. Slutligen Assist nätverk med Internettjänster som Google, så att du kan samla in information som BMW: s servrar inte har. Addera BMW Online

Du kan tänka på BMW nätet X5: s förvalda webbläsare. Den "Bimmer" anpassar din webbsökning baserat på din fysiska GPS-position. Säg att du vill hitta en personskada advokat för olyckan som "Assist" just upptäckt, BMW nätet kontrollerar din GPS-position och kommer att hitta dig en nära ditt hem, eller någon i närheten av där du befinner dig om du är bortrest. BMW nätet även nät med GPS-systemet att informera dig om väderförhållandena vid destinationen, och kommer med sin egen e-postadress och konto. BMW Online är gratis för de första tre åren av ägande, varefter en årlig tillgång tillkommer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116800.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.