High Strength Steel Wheels vs Lättmetallfälgar

Skillnaderna mellan utrusta en bil med stålfälgar eller aluminiumfälgar för standard fordonsägaren är minimala. Lättmetallfälgar är lättare och sportigare medan stålhjul är tyngre men kraftigare. Medan vissa fälgar är lättare än stål fälgar med så mycket som 10 pounds, de flesta tungan på vågen på ca 3 pounds lättare, vilket gör skillnaderna vägprestanda nästan försumbara till en ägare av en minivan eller medelstor sedan. Bakgrund

Stålfälgar var den vanligaste fälgar fram till 1980-talet, när biltillverkare började erbjuda legering som ett alternativ och senare som standardutrustning på avancerade trim modeller. Under 1960 och början av 1970, erbjöd biltillverkare brukar krom stålhjul som ett alternativ på deras prestanda bilar, som Ford Mustang, Chevrolet Camaro eller Dodge Charger. Under de senaste åren har kolfiber hjul fått följande eftersom materialet är ultralätt och stark. Men kolfiber hjul kosta oöverkomliga för de flesta bilköpare och brukar finnas på racerbilar, högpresterande fordon och exotiska superbilar.
Stålfälgar

Stålfälgar har en stämplade inre delen svetsas till en rullade ut fälg. Äldre bilar har stålfälgar med delar nitade ihop. Biltillverkare måla allmänhet stålfälgar. Från 1930-talet genom 1950-talet, var målade stålfälgar nästan en konstform, med färg-knappat hjul för att matcha bilens kropp och pinstriping att lägga elegans även på de mest vardagliga sedan eller lastbil. Stålfälgar är billigare och lättare att reparera än legeringar och kan ta emot flera lager färg under deras livslängd utan att påverka prestandan. Stålfälgar är benägna att rosta, vilket leder till strukturella integritetsproblem. Men totalt sett, kan stålhjul tål straff bättre än legeringar. Även en stålfälg böjer lättare än legeringar, kan det hamras tillbaka i form, medan legeringar kan inte.
Alloys

Alloys är bäst för prestanda bilar och som en del av ett utseende paket för de flesta vanliga fordon. Legeringar presterar inte bra med fyrhjulsdrivna fordon ofta används i oländig terräng. Den främsta orsaken till den genomsnittliga bilköpare att köpa legeringar är att göra fordonet mer attraktivt. Det finns två typer av legeringar: tvådelad, eller gjutna legering, och smidda aluminium. Den tvådelade versionen har en spunnen fälg och gjutna centrum fästs med svetsar eller nitar. Vissa versioner är fastade med bultar, men är inte lagligt i många stater. De är billigare att köpa än smidda aluminium-versioner. Gjutna legeringar är stark men svår att reparera. De flesta bilar har version gjutna legering. Smidda aluminium fälgar är ljusare och hårdare än gjutna legeringar, men dyrare.
Performance Skillnader

Lägga lättmetallfälgar till ett fordon kan kosta så mycket som $ 1000 mer än vanliga stålfälgar. Bilägare som pendlar till arbetet, aldrig överskrider hastighetsgränsen eller sällan tar slingrande vägar med hög hastighet sannolikt inte kommer att märka skillnaden mellan stål och legeringar. Prestanda är inte uppenbart att den genomsnittliga föraren med aluminiumfälgar som är upp till 6 pounds lättare än stål, men ägare som köper legeringar som väger så mycket som 10 pounds mindre än stål kan märka skillnaden i accelerationen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116801.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.