Hur man mäter Cam Duration

Förstå roll kammar och hur de interagerar med vevaxeln, ventiler insugs-och avgasventilerna gör sin mätning en ganska enkel uppgift. I en värld av vevaxlar och kammar, allt mätt i grader av rotation av vevaxeln. Kammen är ansluten till vevaxeln. Om man vänder ett helt varv, gör den andra också. Formen på kamlober bestämma vid vilken punkt i revolutionen en ventil börjar öppna, hur långt den öppnas, och när den stängs. Saker du behöver
Degree hjul
Mätur
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

bort batteripolerna för säkerheten.

2

Avlägsna transmissionskåpan så vevaxeln änden är synlig. Massor av skuggorna faller genom motorns kåpor och mekaniker, så se till att du har en eller flera arbetsbelysning så du inte kämpar för att se.
3

Demontera ventilkåpan och välj en ventil för att mäta. Observera att när du mäter att ventilen, kommer du att göra ett relativt mått på vartannat ventilen aktiveras av samma kam.
4

Bifoga en examen hjul till vevaxeln änden. Om du bara behöver mäta längden på kammen - inte kamoperation förhållande till vevaxeln - du behöver inte placera graden hjulet. Om du vill ha en mer-omfattande åtgärd, ange graden hjulet så 0-grader är placerad vid övre dödläget (TDC) där kolven är på sin högsta punkt av resor. Många motorer kommer att ha en liten hash märke inuti timing bay som anger läget för TDC. Annars kan du använda en mätklocka för att mäta TDC genom en tändstifthålet
5

Montera en indikatorklocka så mätspetsen övervakar varje rörelse i början av färgventilsliden. Detta kommer att registrera den minsta öppningen i ventilen.
6

Vrid vevaxeln med en skiftnyckel. När du vrider veven, titta på ratten bromsok. Notera den exakta punkten vid vilken bromsok första registrerar rörelse. Det är början av giltighetstiden. Notera den exakta punkten vid vilken varaktigheten stannar. Det är slutet av löptiden. Antalet grader mellan de två är kammen duration.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116743.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.