Buick 3.1 många problemen

Den 3,1 liters motorn flitigt hela Buick produktlinje från början av 1990 genom mitten av 2000-talet. Specifikt användes det i 1992 till och med 2005-talet, från 1992 till 1997 Skylark och 1992 till 2005 Regal. Motorn ger 155 till 160 hästkrafter och har ett vridmoment på 185 Ibs. /Fot. Chevrolet, Pontiac och Oldsmobile bilar används också 3.1 inom denna tidsperiod. Betydelse

Buick säljbroschyrer under 1990-talet hävdade att tillverkningen skulle vara vänligare mot miljön. General Motors, som sin rival Ford Motor Company, installerade intag manifoldsmade från komposit plastmaterial. Detta hjälpte till att leda till en trend under hela 1990-talet mot en ökad effektivitet i tillverkningen och Modulprogrammen montering.
Funktion

En av punkterna för att komma ur denna mix var breda användning av kodade plastdetaljer. Dessa plastdelar gjordes från återvinningsbara material. Insugningsröret omslaget var en av de mest kontroversiella delarna som ingår i detta arbete. Fördelaren omslaget användes brett på 3.1 liters motorn och snart fick rykte om att orsaka motorproblem tidigt i bilens livslängd.


Effekter insugningsröret packningar skulle inte tätar ordentligt och många ägare rapporterade att deras bilar förbrukade kylvätskan. Läckan skulle vanligtvis visas nära eller under spjällhuset område i insugningsröret. Den kylvätska skulle förstöra packningarna insugningsröret från insidan tills en yttre läckage bildas. Läckan skulle ske medan motorn var igång. Den kylvätska bränns bort när den nådde det varma motorblocket.

Insugningsröret packningar tillverkades med en nylon silikonmaterial. Packningsmaterial som kom i kontakt med kylvätska skulle inte hålla upp. Många tekniker på General Motors rapporterade att misslyckanden typiskt skedde ca 20.000 miles. En redesign beställdes under 2004 för att säkerställa de tätande egenskaperna löstes genom att vara ett material som är mer resistent mot nedbrytning. Ett nytt material användes vid tillverkningen av den nya intag packningen.

Plast Fördelaren har ett rykte för krackning som skulle leda till kylmedel invaderar vevhuset och förorenar oljan. Det sammansatta materialet skulle degradera runt EGR KAMINRÖR och stora motorbortfall skulle bli resultatet om problemet inte är fångad i tid.
Motor Design Problem

Problemet med plast inloppsrör på V-typ motorer, såsom den 3,1 liters V-6, är att kylmedel från två cylinderraderna matas in en termostat. Vinklarna för grenrören och cylinderraderna är inte på exakt vinkel som krävs för att göra en tätning sluta tätt, så när fördelaren skruvas fast på cylinderrad, är det riskerar att snedvridas. Dessutom genererade V-motorer av typ en hel del värme. Katalysatorer bidrog också till en större mängd värme och som gjorde intag problem mångfaldiga mer benägna att utveckla. Ena änden av grenröret fick också brottas med temperaturvariationer inom kylvätska.
Lösningar

Shoppers för begagnade 3.1 liters Buick, bör undersöka motorn och kontrollera efter bevis av byte av insugningsröret. En komplett skriftlig servicebok av bilen och dokumentation av dealerns garantier bör vara närvarande innan affären är klar.

Nuvarande ägare av 3.1 liters Buick bilar bör hålla en konstant vaka på insugningsröret. En visuell undersökning bör ske varje gång huven öppnas. Kontrollera efter tecken på läckage genom att lysa starkt ljus på insugningsröret området. Håll ett öga på förbrukningen av kylvätska. Om man måste ständigt lägga kylvätska eller låg kylvätska varningslampa tänds, har problemet kommit till en kritisk nivå. Om de ovan nämnda problem uppstår, har ett tryck som gjorts på kylsystemet med en GM-återförsäljare. Detta kommer att bekräfta om en topplockspackning läckage förekommer.

Kopior av teknisk service bulletin kan erhållas vid en GM-återförsäljare. De involverade TSBs inkluderar bulletin nummer VSS-20030024, från mars 2004, 2003 och 02-06-01-014 daterat April 1, 2002. Artikelnumret för nya insugningsröret packning är 89.017.279.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112455.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.