Felsökning av en Go Kart Ignition

Go kart är en maskin som använder en liten bensinmotor. Motorn kan startas manuellt eller med hjälp av en elektronisk tändning. Om motorn inte startar, måste du diagnostisera problemet genom att eliminera olika orsaker tills du hittar problemet. Detta kommer att kräva att ta go kart i ett garage eller annan täckt område. Saker du behöver
Skruvmejsel
voltmeter eller multimeter
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att avstängnings-eller "Kill" växla är inte inställd på "Off". Återställ denna växel och försöker starta motorn igen.
2

Kontrollera att choken är inställd på "Open"-läge. Din Motorn startar inte om choke är inställd på "stängt" läge. Addera 3

Undersök motorn för att kontrollera att kabeln till tändstiftet är ansluten. Återanslut kabeln och försöker starta motorn igen om det är lös eller frånkopplad.
4

Ta bort luftfiltret från motorn för att se om det är smutsigt. Leta luftfilterkåpan och ta sedan bort skruven med hjälp av skruvmejseln. Blås tryckluft över luftfiltret för att avlägsna damm och smuts. Byt ut luftfiltret om det verkar smutsigt som ska rengöras och sedan försöka starta motorn.
5

Kontrollera spänningen på batteriet med en voltmeter eller multimeter för att se om den är död. Tryck den röda proben till den "positiva" batteripolen. Tryck på svart färgat sond till "Negative" batteripolen. Ersätt ett dött batteri med ett fulladdat batteri, om det behövs, och sedan försöker starta motorn.
6

Ladda batteriet om det är låg på spänning med en batteriladdare. Anslut nätkabeln till ett eluttag. Fäst den röda klämman till "Positive" batteripolen. Fäst den svarta färgade klämman till "Negative" terminal på batteriet. Försök att starta motorn när batteriet är fulladdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116733.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.