Vilken typ av olja för Yanmar Traktorer?

Yanmar American Corp tillverkade en rad av Yanmar traktorer som finns på gårdar över hela landet. Dessa traktorer har en dieselmotor som kräver specifika olje kategorier och typer som är kompatibla med dieslar. Viskositeten på oljan kan variera något, beroende på de temperaturer som du använder traktorn. Det är viktigt att kontrollera och byta olja regelbundet för motorns säkerhet, skydd och effektivitet. Oil Kategori

Se till att få motsvarande kategori olivolja för dieselmotorn som är i Yanmar traktor. Om du har en fyrtakts, hög hastighet, lägre utsläpp dieselmotor, använda en olja med en CG rating. Off-road och tunga dieselmotorer använder CF kategorin av olja. Om du har en tung dieselmotor som också har en turbo, använd en CE kategori av olja. Titta på oljebehållaren för lämplig gradering och se till att oljan är avsedd för dieselmotorer.
Oljeviskositetskrav

Yanmar traktor kan ta några olika olja viskositet ; 5W-30, 10W-40 och 15W-40 är den mest använda viskositet för denna typ av dieselmotor. Den första siffran anger oljans viskositet när motorn är kall. The "W" står för vintern och det andra talet anger viskositeten av oljan i en varm motor. Om du väljer en olja med lägre första nummer, kommer du att ha ett bättre skydd när du startar motorn i kallare väder. Du kan också be säljrepresentant för mer klargörande om du är osäker på vilken som är bäst för dig och ditt område.
När byta olja
p Det är viktigt att du kontrollerar och byta olja ofta. Om du har lågt eller inget oljetryck, kan du låsa upp din motor och förstöra den helt. Kontrollera oljan före varje användning bara se till att du är säker. Byt olja och filter efter 100 timmars användning.
Oljebyte Procedure

Du måste följa korrekt förfarande oljebyte för att få ut det mesta av din nya olja och filtrera. Placera ett spilloljekärl under oljetråget. Ta bort avtappningspluggen på sidan av oljetråget och låt oljan rinna helt innan du sätter i kontakten. Ta bort oljefiltret och packning. Rengör området med en washrag. Gör en tätning med olja runt filterområdet och placera ett nytt filter och packningen på plats. Dra åt tills ombonad. Lägg olja i små steg och kolla på oljestickan tills den är på rätt nivå. Starta motorn och låt oljan cirkulera i några minuter. Kontrollera igen oljenivån och tillsätt vid behov. Om oljetryckslampan tänds och förblir tänd, stäng av motorn för att lägga vätska och starta upp den igen. Kontrollera efter läckor under och runt traktorn innan du tar ut den för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116583.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.