Hur beräkna volymen Vattentankar

Beräkna volymen av en tank verkar vara en enkel sak vid första rodna, trots allt, har matematiska volymberäkningar funnits i århundraden. Men det finns en stor skillnad mellan ditt vatten eller bränsletankens hypotetisk volym - den volym som den bör ha, med tanke på dess dimensioner - och volymen att det faktiskt kommer att bära. Variabler som metall tjocklek, inkonsekvenser i tankens form och icke-geometriska former gör en rent databaserad beräkning en kvalificerad gissning på bäst. Det enklaste, mest effektiva och förmodligen snabbaste sättet är att bara kolla dess volym via empiriska observationer. Saker du behöver
2 trattar, en stor och en liten
spetsig märkpenna
Mätglaset
Clear 1-gallon kanna
5-liters hink
Visa fler instruktioner
1

Placera en tratt i toppen av din 1-gallon kanna. Fyll din mätglaset upp med exakt 1 kopp vatten och häll det i kannan. Upprepa 15 gånger - en gallon motsvarar 16 koppar -. Och försiktigt markera raden vatten på utsidan av din 1-gallon kanna
2

Empty att 1-gallon kanna i din 5-liters hink , sedan upprepa fyra gånger. Använd en skruvmejsel, syl eller annan metall instrument för att göra en djup men exakt horisontell repa i hinken vid vattenlinjen. Scratch bör vara minst 6 till 8 inches lång.
3

Töm hinken, torka området runt din referens scratch ordentligt och gå över scratch med märkpenna. Ge markören lite tid att torka, och sätter en stor tratt in i din helt tom vattentank.
4

Fyll hinken ända fram till referenslinjen, och börja med hälla. Håll koll på hur många hinkar det tar att fylla vattenbehållaren rätt till brädden, men sluta så fort vattnet når toppen och notera överskottet i din hink. Räkna att partiell hink som en full på matchprotokollet, därefter multiplicera med fem. Till exempel kommer vi säga att vår tank haft 21 hinkar (inklusive partiell hink), multiplicerat med fem, som är lika med 105 liter
5

Sätt tratten tillbaka till din 1-gallon vatten kanna. och häll det kvarvarande vattnet från skopan in i den tills den når referenslinjen på din kanna. Håll koll på antalet hela gallon kannor. När du kommer till den sista, delvis kanna, räknas det som en full. Vårt exempel hink hade 3 liter vatten kvar i det, räknar den partiella kanna.
6

Häll partiella kanna i din mätglaset och räkna antalet gånger det fyller koppen helt. På den sista pour, räkna antalet gram i koppen. Vårt exempel kanna innehöll 3 fulla koppar och 2 uns. av vatten.
7

Börja subtrahera. Först Dra ifrån resten uns från koppar (motsvarar 2 koppar, 6 gram), sedan subtrahera denna siffra från gallons antal resten (motsvarar 2 liter, 13 koppar, 2 uns). Slutligen, subtrahera den siffran från antalet hela liter i tanken (105 i detta fall). För vårt exempel, kommer total verkliga volymen ut till 102 liter, 3 koppar och 6 gram. Om du håller koll, det är noggrannhet ned till ca 1/13 100, eller 7,6 till det negativa tredje plats, försök att få den typen av specificitet med en miniräknare och ett datablad Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116584.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.