Vad är meningen med en FR Layout?

FR layouten är en bil konstruerad med motorn i fronten (F) och bakhjulsdrift (R) i motsats till FF (framhjulsdrift med motor fram), RR (bak-hjul motor med bakhjulsdrift som sett på vissa Volkswagens) eller 4WD (front motor med fyrhjulsdrift). Historia

År 1895 var det första FR bilen byggdes av ett franskt bilföretag kallas Panhard och layouten namngavs Panhard System. Det anammades snabbt av de flesta amerikanska biltillverkare och används på de flesta amerikanska bilar fram till mitten av 1980-talet. I mitten av 1970-talet började biltillverkarna att avveckla FR systemet till förmån för mer bränslesnåla FF-system. Idag Mustang, Corvette och Camaro är de enda populära amerikanska FR bilar på marknaden. Men FR bilar fortfarande är populära och används ofta i Australien.
Layout

I FR layout, där motorn sitter på samma plats som ett mer vanligt FF bil , framför passagerarsäten. Transmissionen ligger i den traditionella läge nära mitten av fordonet och mellan axlarna. Men det är i baksidan av ett FF layout bil - istället för att vända på framhjulen, bakhjulen tur
Fördelar

FF layout. bil är mer sannolikt att få bättre grepp på grund av det faktum att de bakre hjulen ofta hålla ett fordon, speciellt en längre en såsom en lastbil, från sladd. Turning bakhjulen kan ge snabbare acceleration och mer dragkraft. Detta orsakas av två faktorer: fordonet har mer grepp och det är lättare för motorn att driva en bil än det är att dra det. Eftersom den tryckande kraften ligger i baksidan av lastbilen, är vikten av trucken och motorn fördelade på alla fyra hjul på fordonet i stället för endast de två främre däck. Detta möjliggör enklare styrning och tillåter fordonet att bära en tyngre last.
Nackdelar

FR fordon har nackdelar genom att de har mindre grepp på snö och is på grund av den Faktum är att de främre hjulen kan glida och flytta åt sidan istället för att flytta framåt under acceleration. FF bilar har också mer lagringsutrymme eftersom en FR bil innehåller drivaxeln i den bakre delen av bilen snarare än mellan framstolarna. För tillverkare, FR bilar är lättare och billigare att producera så hela motorn kan förmonterade och enkelt skruvas på plats, där FF bil kräver byggs in i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116577.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.