Propeller Hantverk

propellrarna har en lång och lysande historia, som långt före deras användning i hantverk konstruerade för transport. I själva verket, deras användning daterar så långt tillbaka som Archimedes, som noterade att en typ av skruv kan användas för att lyfta vatten. Långt senare i 1770, konstruerade uppfinnaren James Watt den propeller skruven som kombinerades med hans ångmaskin för användning i båtar. Idag, många typer av hantverk använder propellrar inklusive flygplan, svävare, helikoptrar och zeppelinare. Flygplan

Propellrar, kopplade till ett internt förbränningssystem, har använts för att ge framdrivning ända sedan den första flygningen av bröderna Wright i början av 1900. Idag är de flesta flygplan fortfarande drivs av propellrar. Propellern på ett flygplan fungerar som en roterande vinge, vilket genererar en lyftkraft genom att flytta genom luften. Plane propellrar har mellan två och sex knivar, och bladen är vanligen vridna från navet för att tippa att propellern roterar mer effektivt.
Zeppelins

Zeppelins är propeller- drivna flygplan, först tillverkade i Tyskland av Luftschiffbau Zeppelin, ett företag som grundades och ägs av greve Ferdinand Graf von Zeppelin. Den första prototypen, flugit den 2 juli 1900, var utrustad med två 15 hästkrafter, var som vände två propellrar. Graf Zeppelin, som först flög 1928, ansågs vara det finaste exemplet på en zeppelinare. Det gjorde 590 flygningar under sina 10 år i drift, och täckt över en miljon miles. Under de första åren av 20-talet, verkade det som om Zeppelin skulle spela en viktig roll i framtiden för flyget, men den katastrof som drabbade Hindenberg när det exploderade under en landning i New Jersey 6 maj 1937, tillsammans med den efterföljande starten av andra världskriget, satte stopp för Zeppelins plats i kommersiell flygning.
svävare

Hovercrafts använder propellrar att skjuta luft ner till marken, eller mot vattenytan, för att lyfta båten och göra det möjligt att sväva några inches ovanför. De sysselsätter använder en komponent som kallas en kjol, det finns tre typer: väska kjolar, vägg kjolar och kjolar finger, som fångar luften inne i området under båten. Kjolen är utformad på ett perfekt längd och vikt för att förhindra att luft flykt. Svävare är lämpade att färdas på lugna vatten. Den första riktiga svävare ritades av Christopher Cockerell under 1950-talet, och idag svävare är mest flitigt inom de väpnade styrkorna.,
Helikoptrar

Helicopters också kallas roterande flygplan , använd en propeller för att generera tillräckligt med dragkraft för att ta bort och landa vertikalt. Helikoptrar kan uppnå en hög mängd av rörlighet genom användning av ett roterande system där dragkraft alstras genom rotationen av blad, lokaliserade på huvudrotorn, monterad på en axel ovanför flygplanets kropp. Den rotation av bladen skapar en överliggande luftflöde som resulterar i lyft, lyftande helikoptern. Helikoptern kan manövreras genom att ändra vinkeln av rotorbladen när de passerar genom luften. Helikoptrar används för både kommersiell och militär användning, och är särskilt lämpade för områden där en stor mängd av rörlighet och precision krävs, såsom i bergen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116569.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.