Hur mycket AC använder påverkar Gas Mätarställning?

Det är en av de äldsta debatterna i fordonsindustrin historia, och det finns fortfarande ingen pat svar på exakt hur luftkonditioneringen användningen påverkar gas körsträcka. Ett antal faktorer påverkar hur AC kan minska en bils mpg, men nettoresultatet är alltid en sammanslagning av de faktorer inblandade. Hastighet

köra med rutorna nere och AC off minskar bilens bränsleförbrukning under en viss hastighet. Men någon gång mellan ca 30 och 70 km /h den förhöjda luftmotståndet för att köra med öppna fönster kommer att kompensera kraften att AC kompressorn skulle dra av motorn om det var förlovade.
Aero Faktorer

En särskild bilens "brytpunkt" beror på hur mycket ström AC kompressorn drar, hur aerodynamisk bilen är med fönstren upp och hur mycket mindre aerodynamiskt det är med dem. En gigantisk lastbil kommer att få fruktansvärda aerodynamik med fönster upp eller ner, så öppna dem vid 70 mph kommer inte att göra mycket av en skillnad i bränsleförbrukning. Dock kommer rulla fönstren i en Corvette drastiskt påverka bränsleförbrukningen, eftersom bilen var mycket fiffig med dem.
Motor Factors

Engagera AC kommer att ha en större effekt på mindre deplacement motorer än större. En stor förskjutning motor i en ganska lätt och aerodynamisk bil producerar betydligt mer vridmoment än bilen egentligen behöver bara kryssning väg, så engagerande AC bara utnyttja en del av det överskott makt. En liten fyrcylindrig som ger precis tillräckligt med kraft för att flytta bilen kommer att kräva mer gas för att driva AC, så det kommer att bränna mer bränsle i förhållande till den större motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116475.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.