Hur du fyller på ramper för Bilsläpkärra

Bogsering personbilssläp kan vara en mödosam uppgift för erfarna bogsering professionell, men samma bogsera kan vara en mardröm för den intet ont anande vanliga Joe hoppas att hitch en släpvagn till sin lastbil och ge en snabb bogsera runt vägen. Bogsering bilar är lika mycket om att känna den lämpligaste sättet att ladda ramperna eftersom det är själva bogsera ett fordon. Med den inneboende svårigheten lastramper bil släpvagn, kan rätt teknik användas för att undvika problem och olyckor. Saker du behöver Sida 2 lastramper
Calculator (för att avgöra tyngdpunkten) katalog Bilsläpkärra
bil (för att vara laddad) katalog Chains (för att säkra fordonet) katalog
Visa mer instruktioner
1

kontrollera vikten kapacitet dragfordonet. Kontrollera skumt rating bollen vikt. Se till att betyg är större än vikten av den lastade släpvagnen (sk brutto släpvagnsvikt, eller GTW). GTW kan bestämmas genom att den fyllda vagnen på ett fordon skala. Lås bollen och dragkroken, se till att kopplingen är låst och låst
2

.
3

Passa bilen med släp, placera aluminium ramper dödpunkt av bilens hjul. Räta på ratten så att hjulen (däck) är i direkt linje med ramper.
4

Lokalisera tyngdpunkten på släpet så att veta var du ska placera bilen exakt. Du kan använda följande formel: bakaxel vikt gånger hjulbasen dividerat med totalvikt. Bakaxel vikt kan bestämmas genom en skala.
5

Väg dragfordonet genom att hela fordonet på skalan. Det är nästan omöjligt att gissa vikten på fordonet.
6

Väg trailern genom att dra den på plats på vågen. Koppla loss den från dragfordonet för att få en korrekt bruttovikt. Din släpvagn ska vara tom vid denna punkt.
7

Mät avståndet från hitch till mitten av axlarna på din släpvagn för att bestämma längden på din hjulbas. <
8 p> Beräkna tyngdpunkten för släpet. Numret du kommer till kommer att vara i inches. Konvertera dina totala inches i fötterna genom att dela ditt nummer från 12. Till exempel, skulle om tyngdpunkten är 78 inches, dividerat med 12 lika 6 1/2 meter för tyngdpunkten.
9

Mät tyngdpunkten använda din framaxel av bilen ska bogseras.
10

Luta flak att anpassa jämnt med bilen ramper. Placera bilen i enheten, joggning bilen framåt på rampen och sedan på flak, stannar vid den utsedda tyngdpunkten. Om winch, fäster vinschen till ramen på undersidan, drar bilen på plats.
11

Säkra bilen på plats med hjälp av kedjor genom att infoga dem crisscrossed genom hjulet och över anbringas däcket till sängen på släpvagnen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116461.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.