Enkel Utväxling för Go Kart Explained

Go kart har att överföra makt från vevaxeln till hjulen. De enklaste inställningar använder en centrifugalkoppling och en enda drivhjul. Men de flesta gå kart sätts upp mer som en motorcykel, med transmissionsorgan, en koppling drev och den sista drivhjulet. I komplexa applikationer, som Formula One är transmissionsorgan ändras för att matcha varje travet. Go kart är mer benägna att byta endast kopplingen kedjehjul eller sista drivhjulet. Motorns varvtal till Wheel RPM till Speed ​​

Innan du överväga din go kart s skuldsättningsgrad, är det viktigt att förstå de enklaste förhållanden till växellådor. Förbränningsmotorer har alla en vevaxel. När motorn är igång, dess hastighet mäts i varv per minut. Så, betyder 3.000 RPM vevaxeln vänder 3.000 varv per minut. Att känna dina utväxlingar talar om hur många gånger dina hjulen snurrar för varje varv av motorn i någon växel. Om motorn har en direkt enhet, den har ett förhållande 1:1: hjulet snurrar ett varv för varje varv på motorn. Om motorn stängs 3.000 gånger i en minut, hjulen snurrar 3.000 gånger i en minut.
Växellåda eller Transmission

Enkla kart go kanske inte har en multi- kugghjulstransmission. Go kart som inte behöver ha sin transmission ändras såvida de inte är i ett avancerat racingteam. Det viktiga att komma ihåg är att transmissionsorgan är ett förhållande mellan varvtal och hastighet av kopplingen drevet. Om du skulle ändra andra växeln i transmissionen, till exempel, skulle det inte påverka slutväxeln av go kart i någon annan växel. När du ändrar kopplingen kedjehjul eller slutligt drivkedjehjulet emellertid endera kommer att ändra egenskaperna på varje växel.
Clutch Drev och Final kedjedrivhjul

drivkedjehjulen, snarare än som mäts av deras omkrets, typiskt mäts genom hur många drevkuggar de har för en standard-sized kedjan. Koppling dreven brukar vara ganska lite mindre än slutväxeln kedjehjul - ibland en femtedel av storleken eller mindre. Du kanske tycker att detta kontraproduktivt intuitivt, men att gå snabbare, behöver den slutliga drivkedjehjulet att vara mindre, inte större. Omvänt, för att gå snabbare, kopplingen drevet behöver vara större. Så, är ett enkelt sätt att förändra ditt utväxling för att ha en eller flera extra primära drivkedjehjulen och /eller slutliga kedjedrivhjul. Ta bort kedjan och ersätta en av dreven med ett kedjehjul som antingen ökar eller minskar hjulets hastighet.
Torque

Även om det är enkelt att byta en koppling kedjehjul från ett 10-tand till en 12-tand drevet att inrikta go kart snabbare, det finns en viktig varning. De utväxling av kopplingen och slutväxel kommer bara att göra go kart snabbare om motorn har makten att flytta det snabbare. Om det inte finns någon förändring på motorn och du redskap karten snabbare (högre), kommer du att göra det på bekostnad av snabbhet. Det är kompromissen. Lägre utväxling är lika med snabbhet, högre utväxling är lika med hastigheten. För att maximera snabbt en kart, kan du behöva justera transmissionsorgan, men det är inte enkelt. För att göra en snabbare och snabbare kart, måste du utveckla en motor med mer vridmoment. För enkla justeringar, stick med att ha en två-eller tre-koppling drevet. Detta kommer att tillåta dig att handla hastigheten för snabbhet och snabbhet för hastighet utan en massa krångel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116435.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.