Hur man beräknar kWh elförbrukning för Plug-In Vehicles

Även fordonsindustrin Luddites kanske krypa vid tanken, är det enkla faktum att ett eller annat sätt, elbilar är framtiden. Men elbilar är inte alltid bara en enkel batteri och motor: Gasgeneratorer turbin, vätgas generatorer cell och andra ombord kraftverk är vad som kommer att hamna föra e-bilen från nyfikenhet till en verkligt livskraftig transportmedel. Men ladda batterierna i realtid innebär att veta din makt behov, och som börjar med någon tiondels-grade algebra. Instruktioner
1

Bestäm bilens främre område - storleken på fordonet sett framifrån - i kvadratmeter. Det finns några sätt att göra detta, bland annat att ta en bild på din bil framifrån med en måttstock i ram för referens. Den accepterade metoden innebär skiner ett ljus på bilen framifrån, så att det kastar en skugga på ett rutnät parkerad bakom det. Såvida du planerar att beräkna bilens området ner till bråkdel av en tum, är det enklare lösning att mäta den från botten av dörrarna till taket och över taket. När du har dessa mätningar (i fot), multiplicera ihop dem för att få den främre delen i kvadratmeter.
2

Bestäm bilens luftmotståndskoefficient. Denna mätning - en kvantifiering av bilens aerodynamiska "halka" - är lite svårare att mäta. Du behöver antingen en vindtunnel, uppgifter tillverkaren eller en anständig bas för jämförelse guesstimate från. Här är några exempel: 1993 Hummer H1 (0,500), 1991 Ford Explorer (0,450), 1989 Ford Crown Victoria (0,420), 1995 Toyota Camry och 2005 Chevrolet Corvette (0.340), 2001 Toyota Prius (0.260). Den typiska bil kommer att ligga mellan 0,25 och 0,35, och en stor SUV eller lastbil kommer att sträcka sig från 0,350 till 0,450. Du behöver också uppgifter om den lokala barometriska trycket (i inches av kvicksilver), temperaturen i Fahrenheit och marschfart som du vill testa.
3

Härled lufttäthet ( ADS) från denna formel: luftens densitet = barometertryck /(0,5555 x (temperatur - 32) + 273.15). Därefter beräknar aero dra faktor (ADF) med följande formel: Aero Drag Factor = 1,07556 x AD x luftmotståndskoefficient x Frontyta. Slutligen, beräkna dina hästkrafter krav på en viss kryssning hastighet i mph: Aero Hästkrafter = (ADF x mph x mph x mph) /375. Nu när du vet själva formeln, här är hur man får samma svar utan att ge dig själv en migrän: Ange "miniräknare dra hästkrafter" i din sökmotor och gå därifrån
4

Multiplicera din Aero hästkrafter. med 0,746 för att omvandla det till kilowatt. Nästa del är lätt: bara multiplicera de kilowatt med antalet timmar du räknar reser vid denna hastighet, och du har fått de uppskattade kilowattimmar för din bil vid den hastigheten. Tänk dock på att denna formel endast tar hänsyn till aerodynamiska krafter (i motsats till däckens rullmotstånd och vikt), men aero är oftast den viktigaste faktorn när fordonets vikt kommer in på ett genomsnitt 2.500 till 4.500 pounds. Utanför detta område, kan du förvänta dig strömförbrukningen vid kryssning att stiga eller falla en bit efter vikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116682.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.