Fördelar och nackdelar med Auto Rickshaw

En liten, trehjuligt fordon, den auto rickshaw ofta hastigheter längs gatorna i asiatiska städer. Också känd som en motordriven rickshaw, flyttar den små laster av gods och transporterar passagerare från en plats till en annan. Vissa fördelar med auto rickshaw hjälpte det blivit utbredd i utvecklingsländerna, men säkerhets-och miljöfrågor har dämpat sitt överklagande. Passagerar-och Operator Fördelar

För operatören av en auto rickshaw, är det billigare att driva än de flesta bilar och snabbare än en cykel eller manuell rickshaw. De tre hjulen gör dessa rickshaws mer stabil än cyklar och motorcyklar, med större utrymme för last och passagerare. Extra funktioner, såsom vindrutetorkare, strålkastare och speglar, ge vissa fördelar när det gäller säkerhet och bekvämlighet. För passagerare, ger en auto rickshaw kostar mindre än att rida i en taxi bil men ändå dem att begära en särskild destination, till skillnad från kollektivtrafiken.
Samhälleliga Fördelar

auto rickshaw lilla storlek tar upp mindre plats på vägar och parkeringsplatser. Det är möjligt att köra auto rickshaws på el eller att installera effektivare motorer, som avsevärt kan minska sin luftförorening och bränsleförbrukning. Dessa typer av rickshaws kräver inte så mycket resurser att tillverka som en bil, på grund av sin kompakta storlek och begränsade komplexitet.
Rider Nackdelar

många anledningar, en del människor föredrar icke-motoriserade fordon, kollektivtrafik eller fullstora bilar till auto rickshaw. En nackdel är att detta fordon kostar mer att köpa och driva än en cykel eller gammaldags rickshaw. Det innehåller inte heller ryttare med varje övning. Den auto rickshaw kan inte röra sig lika snabbt som en bil, men det gör ingen större skillnad i trånga gator. Auto rickshaws saknar viktiga säkerhetsfunktioner såsom säkerhetsbälten och dörrar. Deras förmåga att resa vid måttligt höga hastigheter utgör en betydande risk för skada.
Samhälleliga nackdelar

Auto rickshaws genererar mer föroreningar än de flesta andra former av transport. I New Delhi, gjorde insatser för att konvertera auto rickshaws att köra på naturgas lite för att minska föroreningarna på grund av deras ineffektiva, tvåtaktsmotorer, enligt Earth Times. Det är mer fördelaktigt att installera fyrtaktsmotorer och fortsätta använda bensin. Global Times visar att illegala auto rickshaws i Kina ofta bryter trafiklagar och resor utan registreringsskyltar. Dessa fordon genererar också en hel del buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116397.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.