1937 General Motors Chevrolet Historia

1930-talet var en stormig tid för alla amerikanska tillverkare, särskilt de som specialiserat sig på motordrivna fortskaffningsmedel. Färska av den stora depressionen, hade amerikanska tillverkarna att flytta in i ett helt annat läge att leverera inte bara det förbundet kriga försök, men också att köpa allmänheten. Mitt i en bakgrund av material ransonering och fokus på att krossa riket, producerade GM några av de mest klassiska och minnesvärda bilar som det någonsin haft eller (förmodligen) någonsin skulle. Bilmodeller

Där köpa allmänheten gällde, var Chevrolets modell lineup betydligt mer fokuserad än det är idag. Chevy hade bara två olika plattformar: bilen och lastbilen. Bilens chassi kom i antingen master eller Master Deluxe nivåer, erbjuder sex olika organ stilar i varje rad, för totalt 12 olika modeller. Karossutformningar inkluderade tvådörrars coupé, cabriolet och fyrsitsiga "sedan", samt en fyrdörrars version av varje. Höjdpunkter för nya-för-1937 inkluderade en starkare ram och en helt ny drivlina.
Lastbilsmodeller

Chevrolet var inte ny på lastbilsmarknaden, men sena 1930-talet befäste sin ställning i ljuset och kommersiella lastvagnar med en ny "Suburban" station wagon byggd på Chevy kommersiella 1/2-ton lätt lastbil ram. Den "Burban var inte bara en sedan i drag, det var en tuff lastbil chassi som erbjuds go-någonstans mångsidighet för alla. Den Suburban började som en folk-bärare avsedda för användning i Army National Guard, men blev så populär i ledet som Corpsmen började framställningar Chevy för en civil version. Om du är ett fan av stadsjeepar, är Chevrolet /GMC Suburban Genesis.
Motorer

skillnad från sina företags motsvarigheter, hade Chevrolet bara en grundläggande motor erbjuds för alla sina modeller 1937. Den andra generationen, 216-kubik-tums, inline-sex motor kan ha saknat cachen sina V-8 konkurrenter, men dess overhead-ventil konstruktion innebar att den saknade lite i utförandet avdelningen. Den inline-sex är 85-90 hästkrafter gjorde den konkurrenskraftig med Fords Flathead V-8, och dess 6,5-till-1 komprimering innebar att den kunde köras på alla bränslen med en något högre oktantal än katt urin. En 261 kubik-tums variant av denna motor var i produktion hela vägen 1979.
Woodies

Trä-organ bilar och lastbilar hade funnits sedan starten av bilen, men Chevy förvandlade dem till en kulturell ikon under 1930 och 40-talen. Woodie vagnar och lastbilar har mycket att tacka krigsinsatsen, stiga till framträdande främst eftersom metaller var i så bristvara. Även om de skulle gå vidare till att bli en ikon för beach bums överallt, skulle woodies småningom bli offer för sin egen framgång när regeringen faktiskt förbjöd dem i slutet av 1950. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116383.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.