En Master Cylinder Vs. en Slavcylinder

master och slav cylinder relation handlar om vad du kan förvänta dig från namnen, en herre berättar slav att skjuta eller dra ut, och slaven gör vad den blir tillsagd. Alla hydrauliska system fungerar på samma princip, varierar endast genom grader av systemisk komplexitet. Hydraulsystem Basics

Ett hydraulsystem är i huvudsak en mekanisk koppling precis som en gasvajer eller shifter koppling. Den hydraulolja i systemet är inkompressibel, vilket innebär att oavsett hur hårt du pressar de molekyler som bygger upp den vätska som de aldrig kommer att komma närmare varandra. Tillämpa kraft till ena änden av ett förseglat hydraulsystem kommer att tvinga fluiden att pressa mot vad som är på den andra änden av det systemet. Enkelt uttryckt, skjuter sprutliknande huvudcylinder vätska genom raderna, och slavcylindern emot vätskan och rör sig i enlighet.
Hur ett bromssystem fungerar

När du trycker på bromspedalen, roterar den på en pivot för att driva en stång. Denna stav ansluter till huvudcylindern, som ofta får lite hjälp från en booster ansluten till ett vakuum källa på motorn. Fluid förskjuten från huvudcylindern går genom en doserande blocket, som leder fluidtryck till motsvarande hjul. Ett låsningsfritt bromssystem använder ett antal servon för att styra storleken på öppningarna i den mätning blocket, vilket ökar eller minskar bromskraften till de enskilda hjulen som omständigheterna kräver. Slutligen, de slavcylindrar i bromsoken får vätsketrycket att klämma bromsbelägg friktionsmaterial mot den snurrande broms rotorer eller trummor.
Mästare vs Slavcylinder Design

Kolven inne i en huvudcylinder kan resa så mycket som 2 inches från helt öppet till helt stängt läge, men slavcylindrar i bromsoken behöver bara resa omkring 1/8 tum till bromsarna. Förutsatt att bromsvätskan blir fördelas jämnt på alla fyra hjulen --- inte som det gör, eftersom framhjulen gör det mesta av upphörande --- slav cylindrarna måste vara ungefär tre till fyra gånger större i diameter än befälhavaren att ta emot all sin vätska utan overextending. Denna skillnad i cylinderdiameter resulterar i en slags "nedväxling" mellan master och slav cylindrarna, vilket gör att slavcylindrar att utöva större tryck på rotorerna att öka bromskraften. Addera Caliper Design

flesta bromsoken är glidande eller "flytande" design som använder en slavcylinder på bara en sida. En uppsättning stålhylsor omringa bromsok bultar, fyller utrymmet mellan dem och bromsok fästet. Som slavcylindern applicerar tryck mot rotorn, glider hela tjocklek inåt för att dra andra bromsbelägg mot rotorn. De inre ytorna av dessa hylsor behöver smörjas vid varje bromsbelägg byte eller tjockleken kan ta upp och vägrar att glida när slavcylindern gäller tryck.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116303.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.