Effekterna av bilar på jorden

Enligt en undersökning från 2005 som genomförts av US Environmental Protection Agency i luften giftiga utsläpp, bilar är en av de viktigaste källorna till luftföroreningar. Medan utsläppen från ett enskilt fordon är relativt låga, utgör det totala beloppet som produceras från de miljontals bilar som drivs dagligen allvarlig oro för miljön. Global Warming

utsläpp av vissa gaser, såsom koldioxid och dikväveoxid, som utsänds av bilar i atmosfären orsakar en ökning av så kallade växthuseffekten. Gaser i planetens atmosfär fälla värme för att värma upp jordytan. Med ökningen av dessa gaser i luften, är växthuseffekten intensifieras, som är känd som den globala uppvärmningen. Denna temperaturökning har negativ inverkan på klimatet, såsom ökad frekvens och intensitet av naturkatastrofer, smältande is glaciärer leder till en höjning av havsnivån, hotet om undervattens jordskred som kan utlösa tsunamier och iväg vulkanutbrott runt värld, och en total instabilitet av jordens ekosystem.
Acid Rain

Surt regn är en term som används för att beskriva syra som faller ut ur atmosfären. Bilavgaser är delvis ansvariga för bildandet av surt regn, som orsakar sjöar och vattendrag för att bli sura. Surt regn kan skada eller döda fisk i vissa fall eliminera en hel fisk arter. Detta orsakar en obalans i livsmedelskedjan som andra organismer, såsom fåglar som trivs på dessa fiskar, ansikte brist som följd, och detta gör det svårare för dem att överleva. Surt regn kan också skada träd och andra växter.
Nedbrytning av ozonskiktet

Ozonskiktet absorberar skadlig ultraviolett strålning, vilket skyddar jorden från exponering. Bilavgaser orsakar luftföroreningar som kallas CFC, som förstör ozonskiktet, vilket ökade nivåer av ultraviolett strålning för att nå jordytan. Denna strålning kan reducera densiteten av plankton i haven. Plankton absorberar koldioxid, alltså en minskning av deras täthet innebär en högre, skadlig nivå av koldioxid i atmosfären. Addera luftföroreningar

utsläppen från bilar förorenar luften och är potentiellt farliga i höga nivåer. Ett stort antal olika kemikalier finns i avgaser, såsom kolmonoxid, kvävedioxid, svaveldioxid, bensen, formaldehyd, polycykliska kolväten, bly och små svävande partiklar. Dessa utsläpp, när släpps ut i luften, andades in, och även om den exakta risken kanske inte är klart, är det mer en person som utsätts för dessa ångor, desto större risk för hälsorelaterade problem såsom luftvägsbesvär.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116301.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.