Hur konvertera en Ford Flathead till 12 volt

Konvertera din 6-volts Ford flathead bil, lastbil eller traktor till 12 volt kräver inte ersätta allt som har med de elektriska och motorn kretsar. Den ursprungliga starter, kommer switchar, mätare och poäng tändning hantera den ökade spänningen. En del av omvandlingen inkluderar anpassar en större 12-volts batteri i motorrummet och eftermontering ett fäste för en generator. Den minst komplicerade aspekten är att förändra inre och yttre glödlampor. Kavla ut din låda med normal spårvidd verktyg, tillsammans med en reparation manual eller kopplingsschema över de elektriska kretsarna i din Ford flathead fordon. Saker du behöver
12-voltsbatteri
12-volts generator
Generator Kilrem
12-volts resistor
12-volts tändspole
12-volts magnetventil
12-volts strålkastare relä | 12-volts strålkastare, bakljus och interiör lampor
voltmeter
Visa fler instruktioner
batteri och generator
1

Koppla bort batterikablar från 6-volts batteri. Avlägsna batteriet hållarna och lyft ut batteriet ur motorrummet. Ta bort det gamla batteriet rutan från motorrummet.
2

Montera lämplig batterilådan för din nya 12-volts batteri. Ändra boxen som krävs för en tillförlitlig installation. Installera 12-volts batteri och fäst den med de nya hållarna. Anslut inte kablarna på denna punkt.
3

Lossa kabelanslutningar på baksidan av den 6-volts generator och lossa generatorns kablar. Ta bort justeringsskruven från justeringen fästet. Ta monteringsbulten vid basen av generatorn och ta generatorn ut.
4

skapa bästa sättet att montera 12-volts generator. Du kanske kan använda det befintliga fästet bälte justering och ändra den befintliga generatorn fästet på motorblocket. Gör nödvändiga anpassningar och montera 12-volts generator.
5

Anslut ursprungliga generatorn ledningar till lämpliga terminaler på generatorn.

Installera en ny generator v-bältet på fläkt och remskivor generator. Justera remspänningen till 1/4-tums böjning.
Motstånd, tändspole och Solenoid
6

lokalisera och ta bort 6-volts keramiska motstånd i brandväggen i motorrummet. Koppla loss kablarna från motståndet. Installera en ny 12-volts slutna motstånd på samma plats och anslut den ursprungliga kablarna till det nya motståndet.
7

bort 6-volts tändspole från spolen fästet. Dra spolkabeln från locket av spolen. Ta den positiva tråd och jordledningen från spolen. Sätt tillbaka de positiva och jord kablar till lämpliga terminaler som markerats på ett 12-volts batteri. Montera spolen i den ursprungliga fästet och skjut den befintliga spolkabeln i locket.
8

Koppla bort batteriet tråd och jordledning vid varje sida av 6-volts solenoid. Dra i startsnöret bly utanför terminalen på solenoiden och ta bort enheten från sidan av motorrummet. Installera en 12-volts magnetventil på samma plats och sätt tillbaka batteriet trådarna och starter tråd till lämpliga terminaler.
Lights Köpa och testa
9

Koppla tre trådändar vid den gamla strålkastaren reläet i motorrummet. Avlägsna reläet och montera en 12-volts relä på samma plats. Återanslut de ursprungliga kablarna till lämplig varma, mark och neutrala anslutningar på enheten.
10

ta bort strålkastaren trim ringarna. Dra 6-volts strålkastare lampor ur socklarna och jämföra plug-in flikar med flikarna på dina nya 12-volts strålkastare lampor. De flesta 6-volts lampor har två flikar, jämfört med tre flikar på 12-volts lampor.
11

Lossa skruvarna på varje strålkastare höljet och dra höljena i motorrummet. Bestäm om du vill installera nya höljen eller anpassa 3-fliken honkontakterna med spännande höljen och köra en extra tråd leda till strålkastarens relä. Komplett strålkastare konvertering baserat på ditt beslut. Montera de nya strålkastarna och sätt tillbaka trim ringarna.
12

Byt 6-volts bakljus lampor med 12-volts lampor. Byt ut de inre overhead lampor och instrumentet lampor panel med 12-volts lampor.
13

Se reparationshandboken eller kopplingsschema för spänning motståndsvärden. Testa nya kretsar med en voltmeter innan du ansluter batterikablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116257.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.