Hur att skicka din bil till Australien

Shipping en bil till Australien är inte som sjöfarten en bil från Georgia till New York. Internationell sjöfart blandar Federal Trade reglering och praxis som kan göra processen komplicerad. Om du vill lägga till komplikationer från regler och praxis, är logistiken för kostnadseffektivt sjöfarten en bil från USA till Australien inte exakt intuitiv. Oavsett om det är bäst att skicka en bil med båt eller flygplan är någons gissa om du inte har rätt hjälp. Så komplicerat som det hela kan tyckas, är det möjligt att leverera din bil från USA till Australien. Instruktioner
1

Bestäm om din bil uppfyller Australian Design Rules. Enligt ADR, måste importerade bilar vara Right Hand Drive, dvs ratten skall vara på den högra sidan av fordonet. Det finns ett undantag för bilar som inte kommer att användas för allmänt bruk på Australiens vägar.
2 Rengör din bil innan du skickar den till Australien.

Gör din bil "ren som ny." Australiens Customs and Border Protection kommer inte att släppa din bil från tullen om det inte är rent. Enligt den australiska karantän och Inspection Service, innebär rent "ren som ny." På din bekostnad, får din bil att exporteras tillbaka till ditt hemland om det inte passerar AQIS inspektion. Syftet med denna renhet kravet är att skydda australier från sjukdomar och skadedjur som kan finna sin väg in i landet via import som din bil. Addera 3

Välj en bärare. En bärare är ansvarig för att få din bil från USA till Australien med ditt val av betalningsmetod. Att välja en transportör som erbjuder ett brett utbud av tjänster kommer att underlätta din leveransprocessen. Till exempel, vissa flygbolag erbjuder egna mäklare. Anpassade mäklare informera dig om skatter, tullar och avgifter i samband med import och export av en bil. Anpassade mäklare får också din bil via amerikanska och australiska tullen.
4

Ansök om import godkännande. Den australiska regeringen rekommenderar ansöker om import godkännande innan du skickar din bil. Om du inte gör detta kan leda till att du drabbas lagring avgifter medan ditt fordon väntar på godkännande. Ännu värre, om din bil inte är godkänd, kan du räkna med rättsliga följder eftersom importera ett fordon utan tillstånd är mot lagen.
5 Försäkring mot skador på ditt fordon.

Skaffa försäkring. Planes krasch och fartyg sjunker, med allt som kan hända med din bil mellan USA och Australien, se till att få försäkring på egen hand. Din valda bäraren ska ha ansvarsförsäkring för att täcka skador som orsakats av dess eget beteende. Ändå kommer att ha en egen försäkring kan du snabbt samla in din bils värde om transportören har bestritt ansvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113155.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.