Forklift Klassificering

Den ursprungliga gaffeltruckar var egentligen bara traktorer med en hiss plattform fäst på framsidan. Denna typ av gaffeltruck kom på plats 1918. Det tog inte lång tid för tillverkarna att se potentialen i design och göra anpassningar tills de producerade något mer besläktad med den moderna gaffeltruck, som är dedikerade till att flytta stora mängder last åt gången. Idag finns det flera typer av gaffeltruckar, och de kan delas in i klasser baserade på deras motor stil och avsedda funktion. Klass 1

Klass 1 gaffeltruckar använda en elektrisk motor för kraft och har antingen tre eller fyra hjul. I vissa versioner, står gaffeltruck operatören vid körning, medan andra har ett säte för föraren. Klass 1 gaffeltruckar uppvägs för stabilitet vid lyft tung last och användning pneumatisk eller vadderade hjul.
Klasserna 2 och 3 bilder

Klass 2 gaffeltruckar är konstruerade speciellt för lagerarbete. De har en smalare bygga för att navigera trånga utrymmen som lagergångar. Ofta har de speciella funktioner som en swing-mast funktion för att nå höga hyllor.

Klass 3 gaffeltruckar är handtruck stil gaffeltruckar. I dessa typer av truckar, står operatören antingen att driva hissen eller promenader bakom gaffeltrucken under drift.
Klasserna 4 och 5

Klass 4 och 5 lastbilar hissar använder brännbara motorer istället för elmotorer och är avsedda för utomhusbruk, tung användning. Det finns en hytt med sittande reglage för föraren. Den största skillnaden mellan dessa två klasser av gaffeltruckar är däcken. Klass 4 gaffeltruckar har dämpat eller solida däck, medan klass 5 gaffeltruckar har luftfyllda däck. Båda klasserna är oftast kompenseras.
Övriga klasser

Klass 6 gaffeltruckar mer liknar traktorer än andra truckar. De kan ha en elektrisk eller brännbart motor. De är i allmänhet sit-down, rider modeller.

Klass 7 gaffeltruckar är gjorda för att gå över ojämn terräng och ofta används i jordbruket.

Klass 8 gaffeltruckar inkluderar alla gaffelvagnar avsedda för transport personer eller gods.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116248.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.