Så här kontrollerar Oljepump på en Ranger

Oljepumpen på en Ford Ranger distribuerar olja till de rörliga delarna i motorn. Detta håller smorda delar och är avgörande för att hålla motorn igång ordentligt. Flera saker kan gå fel när en oljepump fel. Eftersom oljan inte längre skjuts genom motorn, kan olja bygga upp i olika delar av motorn och sedan värma upp. Detta orsakar oljan att bli tjockare och orsakar delar av motorn att gripa upp, vilket kan orsaka allvarliga skador. Saker du behöver
Ny oljepluggen
Ny motorolja
Nytt oljefilter
Droppkar
Skiftnyckel
oljefilter Ratchet skiftnyckel
inställd
Visa fler instruktioner
1

Skjut en behållare under Ranger direkt under oljepluggen, som ligger på passagerarsidan av oljetråget. Använd din nyckel för att ta bort avtappningspluggen. När oljan börjar rinna ur oljetråget, vara noga med att det inte stänker över dig.
2

Använd din oljefilternyckel att ta bort oljefiltret. Du bör nu kunna hitta oljepumpen nära toppen av Rangers motorn. Pumpen är ansluten till motorn med fyra bultar. Ta den negativa batterikabeln
3

försiktigt så att den inte kommer i kontakt med någon metall på bilens ram. Skruva ur skruvarna från oljepumpen och ställ dem åt sidan. Ta bort pumpen från axeln församling.
4

Avlägsna behållaren dräneras olja från undersidan av fordonet. Ta ut slangen från oljepumpen och häll färsk motorolja i portarna på din nya oljepump. Fyll antingen in-eller utlopp port av den nya oljepumpen med färsk motorolja att fylla det.
5

Vrid pumpaxeln så att oljan fördelas i kroppen av pumpen. Byt den nya pumpen på aggregatet och dra åt bultarna enligt din motorstorlek. Den lämpliga vridmomentet är 14 till 21 foot-pounds. på 2,0-liters och 2,3-liters motorer, 6 till 10 foot-pounds på 2,8-liters och 2,9-litersmotorer och 13 och 15 foot-pounds på 4,0-litersmotorer.
6

Sätt oljeavtappningsskruv på plats och dra åt den. Sätt oljefiltret tillbaka på plats och fäst filtret. Fyll sedan vevhuset med ny motorolja och anslut den negativa batterikabeln. Kör runt kvarteret innan någonstans att se till att din nya pumpen fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116110.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.