Hur man installerar ett Bearing Banshee Impeller

Yamaha Banshee ATV har en plast impeller vattenpump. Det kan slitas ut och kan även smälta under extrema förhållanden. Ersätta den med en aluminium pumphjul och lagret är en relativt enkel process och kan göras på en kort tid med de rätta verktygen. Utan en fungerande vattenpump impeller, kanske det inte finns tillräcklig kylning för motorn, som så småningom kommer att leda till motorhaveri. Saker du behöver
kryssmejsel
Wrench impeller
Aluminium och bärande
Motoroljespecifikation
transmissionsolja
Kylvätska
Rena trasor butik
Show Mer Instruktioner
1

Töm transmissionsolja och kylvätska från ATV. För att göra detta, skruva kylvätskeslangen från vattenpumpen inlopp. Använd en Phillips-skruvmejsel för att försiktigt ta bort de tre skruvarna som förbinder locket vattenpumpen på motorsidan fallet.
2

Använd skruvmejseln för att ta bort de fem skruvarna som fäster kåpan fläkthuset. Ta bort packningen med fingrarna. Packningen är ett tunt skikt av metall med flera utskurna hål i den. Rengör skyddet och vattenpumpen tätningsyta med en bomullstrasa eller trasa.
3

Avlägsna kickstarter spak, med hjälp av en skruvnyckel för att ta bort bulten som ansluter den till axeln. Skjut försiktigt kicken spaken från axeln.
4

Leta skruvarna på sidan fallet och ta bort dem. Lyft sidokåpan bort från motorn och ställ den åt sidan. Det kan finnas överblivna transmissionsolja inuti.
5

Ta bort packningen och rengör sidokåpan och motorhöljet tätningsytorna.
6

Placera sidoluckan nedåt så att du kan komma åt insidan av det. Ta bort klämman från pumphjulet med ett par nål-tång. Skruva av brickan och plasten växel under brickan för hand.
7

Skjut låstappen ur impelleraxeln. Vänd på sidokåpan över och dra ut impellern lager plast. Rengör insidan av vattenpumpen med en ren trasa.
8

Applicera ett tunt lager fett på aluminium ytor nytt vatten impeller.
9

Installera vatten impeller genom att skjuta det på pumphjulsaxeln eller bäring. Sätt lastappen på pumphjulsaxeln.
10

tillbaka vit plast redskap och brickan och den slutliga klämman.
11

Placera locket på baksidan av impellerhölje och sätta tillbaka den med dess skruvar. Installera om fallet motorsidan, kickstarter hävarmsaggregat och vattenpumpen sidan fallet täcker. Fyll på växellådan med olja och kylaren med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116073.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.