Hur man testar en SLA batteri

Den förseglade blybatteri (SLA) är en utveckling av den blybatteri, som är den äldsta formen av laddningsbart batteri teknik. Den förseglade versionen av detta batteri var utformad för att eliminera behovet av ägarna för att kontrollera elektrolyt nivåer och lägga till dem som behövs. Det elimineras också en form av att testa batteriet som en hydrometer inte kan användas för att testa elektrolyter inuti. Om du vill testa din SLA batteri, kan du fortfarande göra det med en voltmeter. Saker du behöver
Digital voltmeter
Visa fler instruktioner
1

endast testa fulladdade batterier för att få korrekta resultat. Använd avgiftssystemet som batteriet är fäst för att ladda det eller ladda det med en lämplig batteriladdare.
2

Koppla bort batteriet från laddaren eller avgiftssystemet när det är fulladdat. Låt batteriet sitta i 12 timmar så att det inte finns någon yta laddning på batteriet som kan förändra testresultat.
3

Anslut batteriet till den enhet den makt och använda den för att driva anordning för 3-4 minuter. Koppla loss den igen för att testa.
4

Slå på volt mätaren. Anslut den positiva ledningen på voltmetern till den positiva polen på batteriet och den negativa av voltmetern till den negativa polen på batteriet.
5

Ta del av spänningen läsning av batteriet. Ett 12 volts batteri bör läsa mycket nära 12,8 eller 12,9 volt på mätaren. A 6 volts batteri bör läsa 6.4 eller 6.5 volt på mätaren. Ett batteri med en spänning på mindre än 12 volt eller 6 volt, respektive, visar tecken på misslyckande och bör snart bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112660.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.