Hur fungerar en förgasare Kallstarts Arbete ?

Fordon som används förgasare för förbränningsmotorer kämpat med start eller stopp i kallt väder . Det var på grund av hård start i kallt väder , och behovet av renare utsläpp , att förgasare ersattes på 1980-talet med datoriserade insprutningssystem . Bakgrund

En förgasare blandar förångade bränslet med en reglerad mängd luft för förbränning i motorns cylindrar . Förgasare ingår vanligtvis en förrådskammare för flytande bränsle , en munstycksbyte , en choke , en accelerator pump och ett luftflöde begränsning .
Kallstart

Mest kallstartproblem problem med motorer som använder förgasare är bundna till choke, som är en ventil på toppen av förgasaren som styr blandningen av bränsle och luft som levereras till cylindrarna . När motorn startas , behöver den en rik luft /bränsleblandningen , och choken minskar lufttillförseln . De hårda start och stopp problem med förgasaren fordon i många fall berodde på choken suger in för mycket luft .
Motorer

När bränsleinsprutning motorer infördes för att ersätta förgasare , de var avsedda att lösa kallstartproblem problem genom att använda en kallstart injektor , vilket skulle spruta extra bränsle i insugningsröret när motorn startades .
< br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116050.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.