Hur du ändrar kamremmen på en 2003 Toyota Corolla

Toyota Corolla är ett varumärke av kompakta bilar tillverkade av Toyota. Om du har en 2003 Corolla, äger du en nionde generationen E120 eller E130. Fordonet är känd för en rymlig interiör, lättretlig motor och tillförlitlighet. Enligt Edmunds.com kommer 2003 Toyota Corolla stöter sannolikt måttliga motorproblem under ägande, inklusive problem med kamremmen. Om du behöver byta kamrem på din Corolla, tar jobbet inte särskilt länge. Saker du behöver
Stoppkloss
10mm skiftnyckel
Byte kamrem
Visa fler instruktioner
1

Koppla den positiva batterikabeln och ställ in den sida. Blockera hjulen för att förhindra att bilen rör sig.
2

Ta bort eventuella hinder till transmissionskåpan. Det finns några delar som hindrar tillträde till kamremmen locket, inklusive luftintagsenheten, vattenpump remskiva, servopumpen och kompressorn till luftkonditioneringen. Ta bort delarna och ställ dem åt sidan.
3

Använd en 10mm nyckel för att passa in markeringen på vevaxeln remskiva till noll om tidpunkten skalan. Ta bort skruvarna från kamremmen locket och ställ den åt sidan.
4

Place G klämmor på kamaxel och vevaxel tätningar för att förhindra dem från att halka. Passa in KUGGREMSHJUL märket med tidpunkten märket på framsidan av motorn. Tidpunkten märket på motorn är formad som ett "V"
5

Ta bort den gamla remmen och sätta på den nya remmen. Se till att det direkt täcker tänderna av tidpunkten dreven.
6

bort G klämmor och sätt transmissionskåpan igen. Returnera alla delar som hindrade transmissionskåpan tillbaka till sina rätta ställen. Anslut den positiva batterikabeln igen Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116001.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.