Rigid Clutch Vs. Fjäderkopplingen på en VW

Volkswagens producerats efter 1973 har membran, eller stela, kopplingar medan tidigare modeller har kopplingar spiralfjäder. I allmänhet, styva kopplingar håller längre och fungera mer tillförlitligt på grund av deras färre rörliga delar, men det finns ett antal fördelar och nackdelar med båda som bör övervägas. Fjäderkopplingen

En fjäder koppling har ett par fjädrar (vanligtvis tre) på tryckplattan som håller transmissionen mot svänghjulet. När du trycker ner kopplingspedalen ner, aktiverar den frigöringsspakarna, som rör sig tryckplattan bakåt, därmed frikoppla motorn och gör att du kan växla.
Midjestyrd Koppling

En styv (membran) koppling har en enda platta på tryckplattan. Även om det är styvt i förhållande till källor, är det faktiskt inte stel. I själva verket är dess funktion baserad på det faktum att när tryck appliceras på den, det ändrar form. När du trycker ner kopplingspedalen nere, är trycket på fingrarna i mitten av plattan, vilket gör att plattan att böja. Kraften från denna böjning flyttar tryckplattan, vilket frigör den från svänghjulet och låter dig växla.
Och nackdelar

kopplingar Spring utöva mer tvinga på tryckplattan. Du kan växla lättare vid högre hastigheter på grund av det faktum att mer kraft som utövas, vilket betyder att den tar mindre kraft för att släppa, det finns energi lagrad i fjädrarna "draghållfasthet. Styva kopplingar, å andra sidan, kräver mindre underhåll, kräver mindre tryck runt, och i allmänhet har längre arbetsliv på grund av det faktum att de har färre rörliga delar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115980.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.