Vad Bilmodeller var där på 1930-talet?

På 1930-talet var bilindustrin börjar att omvandla från en bransch full av små nystartade företag till en där bara stora företag kan blomstra. Viktigast, hade de "Big Three" i Detroit gjort vad så många av deras konkurrenter inte hade kunnat - överlever de tidigaste dagarna av fordonsindustrin konkurrensen i 1930-talet. Andra företag fanns också under decenniet, men det säkerligen märkt den fortsatta dominans Ford, General Motors och Chrysler i Motor City. Ford

Ford var inte jätte på 1930-talet att det hade varit under de senaste två decennierna. Det hade fortfarande många bilar tillgängliga, inklusive flera dotterbolag varumärken som ägs av Ford moderbolaget. För Ford själv, var införandet av en V-8 motor för stora förändringar i sina bilar. Ford ägde också Lincoln och Mercury, som hade flera modeller tillgängliga under årtiondet. Året 1939, till exempel, såg införandet av Lincoln-Zephyr Continental. Addera General Motors

General Motors, som Ford, var en av de största Detroit biltillverkare . Många av de mest kända bilmärken som produceras genom historien faller under GM marque, och flera av dessa var i produktion under 1930-talet. Den viktigaste av dessa var Oldsmobile, Chevrolet, Buick, Cadillac, Pontiac och GM självt.
Chrysler

Den tredje medlemmen av de tre stora var också väl etablerat i 1930-talet. Chryslers primär sekundär varumärke hade varit Plymouth före 1930-talet. Detta skulle fortsätta att vara ett viktigt varumärke för företaget, men förvärvet av Dodge 1929 innebar att Dodge blev, tillsammans med Chrysler själv, flaggskeppet märke av företaget. Dessa namn överlevde alla för många fler år. Emellertid producerade ett annat märke Chrysler på 30-talet, den DeSoto, skulle bara överleva några decennier mer.
Mindre amerikanska företag

Andra amerikanska bolag producerade bilar på 1930-talet . Några av dessa företag var mindre och varade inte länge, t.ex. Cord, medan andra gjorde ganska bra för ett antal år, såsom Nash. Packard och Studebaker var två andra företag som var betydelsefulla aktörer under 1930-talet.
Import

Förutom de amerikanska företagen, företagen i Storbritannien, Japan, Tyskland, Italien och på andra håll gjorde bilar under 1930-talet. I Storbritannien, producerade företag som Rolls Royce, Austin, Aston Martin, Morris och MG bilar under årtiondet. I Tyskland var BMW och Mercedes båda redan i produktion och Volkswagen grundades under decenniet. Toyota och Nissan var båda tillverka bilar i Japan i slutet av 1930-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116823.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.