Hur du ändrar en 6-stift Trailer Plug till en 4-punkts Trailer Plug

vanligt förekommande på mindre släp, driver en fyra stift plugg blinkers och bakljus på släpvagnen. Större utility trailers, släpvagnar resor och hästtransporter har ofta en sex-stift anslutning. Utöver grundläggande ljusfunktioner, sex stift kontakter ger ström för släpvagn och en underhållsladdning för släpet batteriet. Konvertera en plugg från sex stift till fyra bort möjligheten att driva din släpvagn, som kan vara lagstadgade. Förändringen är enkel tack vare universell släpvagnskablage. Saker du behöver
Trådklipp eller kniv
fyra stift trailer plug
Wire Strippor
Skruvmejsel
Vattentät tråd nötter
eltejp
Visa fler instruktioner

1

Klipp av sex-vägs plugg så nära kontakten som möjligt.
2

Ta bort skruven på fyra stift trailer plugg och lyft bort toppen på avslöja kontakter gör. Matcha anslutningarna inuti pluggen till tråd färger. Använd tråd strippor att ta bort 1/4 tum av höljet på enbart de gröna, gula, vita och bruna trådar. Den gröna ledningen driver högersväng signalen, som är märkt som "R" i pluggen. Den gula sladden styr vänster blinkers, "L", och den bruna kabeln är för vagnens bakljus, "T." Den vita kabeln är marken, "G." Sätt i den gröna kabeln i öppningen märkt "R" och dra den motsvarande skruven för att fästa kabeln. Upprepa med de återstående trådarna.
3

Lossa pluggen höljet om din fyra stift kontakten är platt. De flesta av dessa kommer att bända med en platt skruvmejsel. Identifiera de fyra hål, som kommer att markeras med ensamma bokstäver som liknar den runda kontakten. Tryck på den gröna kabeln i hålet märkt "R." Upprepa med de återstående trådarna genom att sätta in dem i deras rätt hål. Skjut spärren anslutning över tråden och tryck på höljet över toppen tills den är helt låst.
4

Anslut trailer kablarna direkt till tändkablarna om kontakten är sluten sort som inte öppnas . Skala bort 1/4 tum av höljet från de gröna, gula, vita och bruna trådar. Anslut den gröna ledningen på kontakten till den gröna kabeln på släpet med hjälp av en väderbeständig tråd mutter. Fortsätt att ansluta ledningarna genom att matcha de vita, bruna och gula trådar tillsammans.
5

Böj den blå och den röda eller svarta kablarna bort från pluggen. Linda in dem med eltejp för att täta och skydda dem, och säkra dem nära basen av pluggen. Dessa är de extra trådarna för släpets bromsar och andra alternativ makt, och de bör hållas från skada om du väljer att använda dem senare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115554.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.