502 Motorspecifikationer

Den 502 är en medlem av Chevrolets big-block motor familj. Först tillverkas i slutet av 1970, var denna åtta-cylindrig motor placeras i Chevy och GM fordon tjänster fram till början av 1990-talet. Efter produktionen upphörde, erbjöd tillverkaren denna motor som en låda motor, vilket innebär att konsumenterna kunde bygga själva motorerna från delarna. På grund av dess många tillämpningar, har denna motor ett brett utbud av utgående kapacitet. Förskjutning, innerdiameter och slaglängd

Chevrolet big block motor har en cylindervolym på 502-kubik-inches, eller 8,2 liter. Det finns ett hål i 4.47 inches och en stroke på 4.00 inches. Eftersom förskjutning mäter mängden luft som trycks i cylindrarna av kolvarna och är en allmän indikator på motorns storlek och makt kapacitet, borrning och slaglängd har en direkt effekt på motorns effekt. Bore hänvisar till diametern av cylindrarna och stroke är avståndet kolvarna, som arbetar inuti cylindrarna, resa från topp till botten. Större borrning och slaglängd värden resulterar i större förskjutning, vilket i sin tur leder till en potential för högre effekt.
Prestanda

Beroende på sin ansökan, hade 502 motorn en uteffekt mellan 338 och 502 hästkrafter och 470 till 567 foot-pounds av vridmoment. Dess 9,6-till-ett kompressionsförhållande hjälper denna hög effekt. Kompressionsförhållande är förhållandet mellan den största luftkapacitet i cylindrarna och den minsta. Högre kompression, liksom den 502, ger högre vridmoment, en motor förmåga att utföra arbete, och högre hästkrafter, en kurs-baserade mått på hur snabbt en motor kan prestera.

Övriga specifikationer

502 är konstruerad i ett gjutjärn block med fyra bult viktigaste lock. Den har åtta cylindrar konstruerade inuti en aluminium oval port. Dess insugningsventiler storlekar är 2,19 inches för intag och 1,88 inches för avgaserna. Denna motorns vevaxel och vevstakar är tillverkade av smitt stål och dess kolvar av smidd aluminium. Tillverkaren rekommenderar bränslet med en 92 oktantal.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115404.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.