Automotive Design Tekniker

Området bildesign har utvecklats över tiden som bilformgivare få nya verktyg och hitta mer effektiva sätt att föreställa sig nya produkter. Medan många av de gamla teknikerna är fortfarande i bruk i begränsad omfattning, har datorer tagit stor del över som den viktigaste metoden för de flesta av dagens fordonsindustrin designers. Concept Art

Nästan varje ny bildesign börjar med en enkel skiss på papper. Designers producerar tiotals eller rentav hundratals bilder i ett försök att hitta den kombination av styling element som kommer att resultera i den önskade utseendet för det nya fordonet. Processen för framställning av begreppet konst kan innebära omfattande forskning, som att titta på befintliga bilar antingen genom fotografier eller personligen. Designers kan också undersöka andra visuella källor såsom industriellt designade föremål eller bilder från naturen.
Praktiska modeller

Modeller av nya konstruktioner byggs ofta först när de skisser har använts för att svara på grundläggande frågor om utformningen av den färdiga produkten. Modeller kan vara konstruerad av en mängd olika material, även trä, skum och plast. Medan vissa modeller är byggda enbart för att ge en indikation på bilens proportioner, andra kan målas eller byggas för att likna detaljerade miniatyrer av själva fordonet. Full-size modeller i lera kan byggas för att ge en känsla av fordonets verkliga utseende i fråga om storlek och form.
Datorer

Datorprogram har blivit ett oumbärligt verktyg i bildesign, liksom på andra håll. Koncept skisser kan förvandlas till tredimensionella modeller för att visualisera vad bilen kommer att se ut från olika vinklar. Dessutom är dator design tekniker som används för att hjälpa föreställa sig hur bilens teknik kommer att införliva med sin design, inklusive platsen för dess mekaniska komponenter och beslut om vilka material kommer att användas. En stor fördel för datatekni är förmågan att göra små förändringar snabbt utan att behöva börja om på design som med traditionella medier.
Testa

Små modeller och dator design måste genomgå omfattande tester. Den testtekniker används för att bestämma vilka förändringar som behövs för att den ursprungliga designen. Traditionellt skulle precisa modeller skapas, mätas och utsattes för verkliga tester såsom utprovning i vindtunnel. Idag är mycket av samma arbete på datorer där styrkan av bilens komponenter kan uppskattas, och virtuell vindtunnel tester kan hjälpa konstruktörer att hitta den mest tilltalande, aerodynamisk form. <
Konceptbilar br>

När en bil har genomgått omfattande utformats och testats, kan designprocessen sättas till det slutliga testet för att skapa ett koncept version av den slutliga fordonet. Tekniken att använda konceptbilar sträcker tillbaka flera decennier och kan göras på flera olika sätt. Vissa konceptbilar är lite mer än gjutna, plast och som kanske innehåller lite eller ingen fungerande mekanik. Andra är fullt fungerande fordon avsedda för att visa och testa olika fordonssystem samtidigt. I alla fall, kan konceptbilar användas för att bedöma allmänhetens intresse i en ny modell innan beslut fattas om att investera i produktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112318.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.