Fyra Bar Setup Tips för Race Car Suspension

störtbågar är den bortglömda jätten suspension setup. De förankra de två sidorna av bilen tillsammans så glidning och vridning kontrolleras, och de kan ha en betydande inverkan när finjustera hanteringen setup. Medan effekten i hörnen är uppenbar, kan krängningshämmare har också en inverkan på en rak linje också. Uppgradera krängningshämmarens
p Om du konverterar en väg bil till en racerbil, det finns förmodligen större ändringar på ditt sinne än en krängningshämmare uppgradering. Glöm inte om det innan du träffar banan, dock. Mest road bil krängningshämmare är starkt inriktade för komfort snarare än prestanda, och fel krängningshämmaren kan förstöra resultatet av en annars utmärkt fjädring setup.
Strut Hängslen och Anti-roll Bar

Strut hängslen går mellan toppen av kulled, snarare än över bottnen som krängningshämmare gör. De gör samma jobb, och om de är lagliga för din klass, då de också hjälpa stelnar upp chassit och ta bort irriterande chassit twist när bilen är under en tung kurvtagning belastning
<. br> Balansera krängningshämmaren

krängningshämmare fungerar inte i ett vakuum. Det är en del av ett mycket komplext system med rörliga komponenter konstruerade för att ge dig så mycket dragkraft som möjligt. Balansera styvhet krängningshämmare med resten av fjädringskomponenter och du kommer att se mycket bättre resultat än att försöka finjustera varje komponent för sig.
Ojämnheter och krängningshämmare

En vanligt glömt punkt är att anti-störtbågar har en inverkan på stötar såväl som i hörnen. Om du har problem med stabilitet över gupp, kan du finna att det krängningshämmaren minskar dragkraft i ett av hjulen, vilket minskar greppet och gör att bilen känns nervös. Mjukgöra krängningshämmaren får bestämma stabiliteten problemet innan du måste justera fjädring.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114892.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.