Hur hittar vikten på en bil

Vikten på bilen påverkar dess hantering på vägen. Som "Gräsrötter Motorsport" tidningen rapporter, kan någon bil som används för racing anpassas för att fördela sin vikt på det mest fördelaktiga sättet. För den vanliga bilisten, är det viktigt att veta bilens viktbegränsningar. En bil som bär en för tung last kan vara svårt att styra och däcken kan vara benägna att blåsa-outs. Sedan 2006 har tillverkarna inkluderade en dekal på förardörren anger den maximala säkra last av passagerare och gods som kan transporteras. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Anteckningar och penna Sida 2 manila mappar ruler
Calculator
Visa fler instruktioner
Mätningar
1

Parkera bilen på en bit torrt, jämnt underlag. Kontrollera att parkeringsbromsen är inställd.
2

Skruva av ventilkåpan från främre högra däcket. Tryck spetsen på ringtryckmätaren mot den exponerade ventilen. Du kommer att höra ett väsande luft och däcktrycket visas på ratten på mätaren i pounds per kvadrattum. Anteckna avläsningen med ett block och penna, till exempel: ". Främre höger, 32 psi" Byt ventilkåpan och kontrollera trycket i de andra däcken, gör anteckningar om dina fynd.
3

Push manila mappar under de två motsatser sidorna av främre högra däcket, i den mån de kommer att gå. Mät avståndet mellan de två mappar med en linjal. Detta kommer att ge dig den bredd på den del av däcket som trycker mot marken. Anteckna mätningen, till exempel: ". Främre höger, bredd 4 inches" Ta bort mappar.
4

Skjut manila mappar under fram-och baksidan av samma däck, så långt det går. Mät avståndet mellan de två mappar med en linjal. Detta ger dig längden av den del av däcket som trycker mot marken. Anteckna mätningen, till exempel: "Främre höger, längd 7 inches." Ta bort mappar.
5

mäta längden och bredden av de andra däcken, gör anteckningar om dina fynd.
Beräkningar
6

Träna området varje däck som trycker mot marken genom att multiplicera längden med bredden för varje uppsättning siffror du skrev. Använd en kalkylator för att hjälpa till om det behövs. Anteckna resultatet i kvadrat inches, till exempel: "Höger, 4 inches multiplicerat med 7 inches Area:.. 28 kvadrat inches"
7

Räkna ut hur mycket vikt varje däck håller upp, genom att multiplicera dess område genom sitt tryck läsning. Använd en kalkylator för att hjälpa till om det behövs. I exemplet med den främre högra däcket används här, skulle du multiplicera 28 (området i square inches) av 32 (trycket i pounds per square inch). Svaret kommer att vara i pounds. I vårt exempel skulle det vara 896 pounds. Gör anteckningar om dina resultat.
8

Lägg ihop vikten hålls upp av varje däck. Den totala du får är vikten på din bil. Till exempel kan du lägga siffror som liknar dessa: £ 896, £ 894, £ 895 och £ 897, vilket ger en total bil vikt av 3,582 pounds Addera
. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114141.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.