Hur man förstå en Auto VIN

Den 17-siffriga chassinumret (VIN) på din bil är så unik för din bil som ditt personnummer är till dig. Numret identifierar bilen och innehåller tillverkare information om det, inklusive året, modell, gör och särskilda kännetecken på bilannonser. Du kan få en hel del information om din bil genom att titta på dess VIN eller använda den för att göra en sökning fordon historia. Saker du behöver
VIN
Visa fler instruktioner
1

Leta VIN, som är tryckt på bilens titel och försäkringskort och på ett antal platser på fordonet. Vanliga platser för en bils VIN inkluderar inne förarsidan dörrkarmen och på toppen av den vänstra sidan av instrumentbrädan vid vindrutan.
2

Titta på den första siffran i VIN. Den representerar det land där fordonet tillverkas. Till exempel 1 och 4 båda står för Förenta staterna.
3

titta på den andra och tredje siffran i VIN. Det andra numret eller bokstav representerar tillverkaren av bilen. Den tredje representerar antingen fordonstyp eller division för tillverkning där fordonet byggdes.
4

Identifiera siffror fyra till åtta. Dessa ger specifika möjligheter och detaljer om bilen. Du kan behöva kontakta tillverkaren eller återförsäljare för att fastställa exakt vad varje siffra representerar. Den nionde siffran är en kontrollsiffra. En matematisk formel använder andra VIN siffrorna för att generera den nionde siffran, och om den nionde siffran inte passar i formeln, det finns ett problem med VIN.
5

Identifiera de 10th och 11th siffror VIN. Den 10: e siffran representerar årsmodell av fordonet, och den 11: e indikerar exakt där den tillverkats.
6

Observera 12th genom 17th siffrorna i VIN. Dessa åtta siffror identifiera när bilen rullade av monteringsbandet i förhållande till andra fordon. Till exempel, om de sista åtta siffrorna i ditt VIN är 00000003, har du den tredje fordon av denna modell och produktionslinjen som producerades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114115.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.