Motorkompressionsbroms Specifikationer

En bil eller lastbil motor drar en bränsle /luftblandning i förbränningskammaren och komprimerar det innan avfyrning, dvs trycker kolven bränsle /luft-blandningen i det minsta utrymmet som effektivt kan stödja antändning. Syftet med komprimering är att packa bränslemolekyler så nära varandra som möjligt så att antändning kommer att utöva den mest tryck mot toppen av kolven. Kompressionsförhållande

Designers av motorer använder frasen "kompressionsförhållandet" att mäta kompression som används av en viss motor. De mäter volymen av förbränningskammaren när kolven är vid sin lägsta punkt och volymen när kolven är vid sin högsta punkt och jämför de två numren. Till exempel, i en 427-kubik-tums V-8 motor, kan volymen av varje förbränningsrum mäter 55 cubic inches på det maximala storlek och fem cubic inches när kolven är hela vägen till toppen. Kompressionsförhållandet skulle vara 10-till-1.
Mätning Komprimering

kompression inuti en förbränningskammare är vanligtvis cirka 200 pounds per square inch, beroende på motorns design. En mekaniker bort ett tändstift från cylindern och skruvar en passande fäst slangen med en kompression manometer i tändstiftshålet. En annan mekaniker stänger av motorn över utan att starta den. Kompressionen testfigur visar psi av cylindern. De fattigaste utför cylindern bör vara inom 20 procent av det bästa och alla cylindrar skall inom tio procent av den av tillverkarens specifikationer.
Exempel

Bensinmotorer använder kompression mellan 7,5-till-1 och 13-till-1 beroende på kvalitet används i bensin. Dieselmotorer beror på kompression för att kvitta bränslet. Eftersom luft komprimeras, värmer upp den. En dieselmotor kommer att ha ett kompressionsförhållande på 14-till-1 till 23-till-1. Kolven komprimerar luften inuti förbränningskammaren innan bränslet sprutas inuti. Temperaturen på luften är tillräckligt hög för att antända bränsle omedelbart.
Komplexiteten

Kolvar och topplock är sällan platt. Motor designers mejsla ut särskilda håligheter i kolvarna och ändra formen på den övre delen av cylindern för att göra förbränningen mer komplett. De designers vill bränsle /luftblandningen att virvla runt i en cirkel eller flytta snabbt från ena sidan av förbränningskammaren till den andra. Två brännkammare med samma kompressionsförhållande kommer inte nödvändigtvis ger samma hästkrafter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114031.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.