Tips för Roading med automatisk växellåda

terrängkörning kan vara en rolig aktivitet, men kan också vara farligt \\. Att köra ett fordon i ett område med några asfalterade stigar kan resultera i en skadad bil, flip-overs och andra farliga förhållanden. Manuell växellåda är användbar för terrängförhållanden, eftersom det tillåter dig större kontroll över fordonet och dess hastighet utan att behöva söka så mycket tryck på bromsen. Men det finns tips som kan hjälpa till att göra terrängförhållanden med en automatisk växellåda säkrare. Håll Transmission i låg växel
p Det är väldigt lätt att tappa kontrollen över en off-logistikfrågor fordon när man går upp eller ner en brant backe och det är viktigt att hålla en låg hastighet med konstant lågt tryck på gaspedalen och bromsen. I en manuell växellåda, kan du växla ned i händelse av en bild för att försöka återta kontrollen över fordonet. En automatisk växellåda tillåter inte det alternativet så att du vill behålla bilen i en låg växel och accelererar inte alltför mycket att gå upp eller ner en backe för att minska risken för glidning.
Använd båda fötterna på Hills

Manuell växellåda förare är vana att använda båda fötterna i drift av fordonet eftersom ena foten styr kopplingen medan de övriga växlar mellan gaspedalen och bromsen. Automatisk växellåda förare är vana att använda enbart den högra foten i fordonet. Men om du håller din vänstra fot på bromsen och höger fot på gaspedalen, kan du få bättre kontroll över fordonet när man går ner för en brant backe. Bara använd lätt tryck med bägge fötterna så att du inte accelererar eller bromsar för hårt. Du vill undvika att träffa båda samtidigt eftersom det kan skada bilen, men förmågan att omedelbart växla från den ena till den andra vid behov utan dröjsmål byta foten kan göra en enorm skillnad i att hålla kontrollen över fordonet över brant terräng.
installerar en djupare Transmission Pan

Automatväxellådor kan ha svårt fluid tid ritning när fordonet är på branta vinklar eftersom all vätska rinner till ena sidan av pannan där överföringen kan ha svårt att nå den. En djupare pan med en större kapacitet hjälper till att lösa detta problem och kan förhindra din sändning låser sig eller glider redskap när du behöver det mest. Alla fordon som kommer att användas för regelbunden terrängkörning bör ha en djupare överföring pan som en försiktighetsåtgärd som kan hålla fordonet fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113292.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.