De typer av olja att använda i en 2003 Polaris Snowmobile

När du byter olja i 2003 Polaris Snöskoter, är det i allmänhet bäst att följa instruktionerna som presenteras av instruktionsboken eller råd från din återförsäljare när det kommer till varumärket eller typ av olja din bil kräver. Polariserar brukar använda TCW3 oljor, som är tydligt märkta på flaskorna. Original Equipment Manufacturer Oljor

Dessa oljor tillhandahålls av tillverkaren är oftast de bästa spelen för din skoter, eftersom de tillverkas, testad och godkänd för märke bruk. National Marine Manufacturers Association betyg av TCW3 oljor används oftast, medan American Petroleum Institute beteckning för API-TC används oftast för prestanda fordon, enligt Robert Verret i "The Late Great Oil Debatt." Använda en nonmanufacturer olja, dock inte kommer att ogiltigförklara garantin så länge du fortsätter att använda en tvåtaktsolja.
Petroleumbaserade oljor

basoljor typiskt antingen petroleum-eller syntetiskt-baserade. Curt Scott i "The Complete Guide to specialbilar" rapporterar att "petroleumoljekomponenter molekyler, i motsats till jämnstora syntetisk olja molekyler, varierar kraftigt i storlek, form och längd. När motorn värms upp, de mindre molekylerna avdunstar, medan större tendens att oxidera och bli avlagringar i motorn. " Detta innebär att petroleumbaserad olja är mer benägna att sönderfalla vid högre temperaturer.
Syntetiska oljor

Syntetiska oljor är ett annat alternativ för din Polaris. Det finns ett antal fördelar med att använda syntetisk olja, jämfört med petroleum förutom den högre viskositet. Enligt Robert Verret i "The Late Great Oil Debatt," syntetiska oljor stanna renare på grund av färre hartsavlagringar i Power ventiler, kolvtopp och landar ring. De tenderar också att bryta ner mindre snabbt och överföra värme bättre.
Tillsatser

Tillsatser är kemikalier blandas med basolja för att åtgärda vissa problem med basolja. Tillsatserna faller i flera allmänna kategorier för tvåtaktsmotorer: rengöringsmedel /dispergeringsmedel, nedbrytbarhet, anti-slitage och antioxidanter. Rengöringsmedel ska läggas att sopa rester ur motorn, biologiska faktorer förhindra skadliga effekter på miljön, nötningsinhibitorer ge en barriär av smörjning mellan de rörliga delarna i din motor efter oljefilmen bryts ned, och antioxidanter förlänga "hyllan liv "av motorolja.
olika märken

Snowtech Magazine rekommenderar 2-Cycle Extreme från Fowler fördela, vilket i september 2010 sålde för ungefär $ 18,95 per gallon ( 3,8-liters) flaska, för Polaris motorer. Andra märken som finns är Torco Synthetic /Petroleum 2-cykel olja, på omkring $ 6,95 per liter, och Arctic Cat Semi-Synthetic på omkring $ 7,49 per liter. Precis som i en bil, om du upptäcker att du inte gillar ett visst märke av olja, kolla med din återförsäljare för att se om det kan finnas en kemisk reaktion närvarande mellan din gamla och nya oljor. Om inte, dränera så mycket av den gamla oljan som du kan innan lägger till nya. Kontrollera vilka typer av tillsatser paket som finns i varje typ av olja och avgöra vilket som är rätt för din släde och din budget.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113091.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.