Historien om Chevrolet Logo

Chevrolet startades av Louis Chevrolet och William Durant , grundare av General Motors 1911 . Durant introducerade fluga logotypen 1913 och det var först användes på Chevy Baby Grand samma år . Legend I
p Det finns flera legender om ursprunget till Chevrolet fluga logotyp . Det mest populära har Durant ser designen på tapeten i ett franskt hotell 1908 . Han tårar av den och håller den i sin plånbok för att visa vänner , tänkte att det skulle göra en bra märkskylt för en bil . Addera Legend II

Enligt Margery Durant i her 1929 bok , " Min Fader , " " jag tror att det var mellan soppa och stekt kyckling en natt som han skissade ut den design som används på Chevrolet bil till denna dag . "

Legend III

Enligt Mrs Catherine Durant , spotted hennes man en liknande logotyp i en Hot Springs , Virginia , illustrerat söndagtidningen circa 1912 . Mrs Durant erinrade , " Vi var i en svit läser tidningarna , och han såg denna design och sa , " Jag tror att detta skulle vara en mycket bra emblem för Chevrolet . ' "
Coalettes < br >

Enligt Ken Kaufmann , redaktör för Chevrolet Review , innehöll annonsen fläckig av Durant södra Komprimerad Coal bolagets " Coalettes " fluga logotyp .
< br > .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113063.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.