Så identifierar Olika typer av Ford Motors

Fastställande av motorn på en Ford bil kan vara svårt. Sedan 1953 har det varit över 60 motorkonfigurationer för Ford. Några av de mer populära Ford motorer är de 289 och 302 V8 små block producerade på 1960-talet. Nyare versioner av Ford small block är de 351 kubiktum V8 tillverkade i Cleveland, Ohio och Windsor, Ontario. De var samma deplacement men byggda med olika egenskaper. De populära stora block var 427s, 429s och senare, 460 kubiktum lastbilsmotorer. Följ dessa steg för att identifiera vad Ford motor du har. Saker du behöver
Vehicle Identification Number
Computer
Internet
Visa fler instruktioner
1

Hitta ramnumret (VIN). Titta efter den under vindruteprofilen på passagerarsidan, titeln eller registrering.
2

Bestäm en storlek uppskattning genom att öppna huven och räkna tändkablarna. Detta visar den mängd av cylindrar och ger dig en uppfattning om motorns slagvolym. Fyrcylindrig motor storlekarna är mellan 1,0 och 2,5 liter. Sexcylindriga motorer är mellan 2,5 och 3,7 liter. Åtta cylindriga motorer är mellan 4,7 och 7,3 liter.
3

Hitta antalet motor gjutning. Detta nummer är stämplat någonstans på blocket och är annorlunda med varje motor. Matcha numret till VIN för att avgöra om motorn är original. Den ursprungliga motorn gjutning nummer matchar de 6 sista siffrorna i VIN.
4

Kontakta en Ford-återförsäljare i ditt område med VIN. De kan avkoda numret och berätta vad motorn bilen tillverkades med. Den 8: e siffran i chassinumret är motorkod på alla nybyggda Ford.
5

Använd en VIN dekoder på internet. Skriv in VIN och det kommer att avkoda motorn information för dig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112987.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.