Skillnaden mellan en V4 Motor & en V6-motor för en Honda

Allt annat lika , större motorer gör större effekt men tenderar att väga mer . Detsamma gäller för en Honda V4 och V6 , särskilt med tanke på att Hondas enda V4 erbjudanden till de senaste 25 åren har varit för motorcyklar bara . Grundläggande skillnader

V6-motorer har funnits länge som en uppgradering för inline - fyra motorer Honda fordon men behålla samma grundkonstruktion och kylsystem som sina mindre bröder . Hondas V4 motorer ( först infördes 1979 ) har alltid haft mer gemensamt med bolagets Formula One racing motorer än något annat .
Vikt och storlek

V4 motorer är från början utformade för att packa stora makt i den minsta och lättaste möjliga förpackning . De har höghållfast aluminium , titan och stållegeringar och åtta ventiler per cylinder i ett paket som väger en femtedel så mycket som en konkurrenskraftig V6 .
Kraft och hållbarhet
< br >

en Honda VFR800 motor gör 110 hästkrafter med 0.8 liter slagvolym , en 3,2 - liters V6 skulle behöva göra om 440 hästkrafter för att matcha V4 makt - till - deplacement förhållande . Dock gör den tyngre och lägre övervarvning V6 mycket mer vridmoment vid låga varvtal , vilket innebär att det med all sannolikhet att överleva den överspänd V4 i dag - till - dag körförhållanden .
< Br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112908.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.