Stock Car Performance

Som definieras av Websters ordbok, "lager" betyder "regelbundet i lager." Dock har denna deskriptor blivit något av ett skämt när man beskriver moderna lager bilar, i de flesta fall, de enda delarna på någon modern lager bil komma från en monteringslinje är taket och bagageluckan. Moderna lager bilar är konstruerade för att ett regelverk och är specialbyggda som prickskyttegevär. Motor Beskrivning

Motorn är hjärtat i varje stock car. Stock bilmotorer är tryckstången-drivna V8s undantränger högst 358 cubic inches. Blocken är tillverkade av höglegerat halt järn, och stöd två-ventil aluminium huvuden med förbränningsrummen så små att de är praktiskt taget obefintlig. Alla American Stock bilklasser kräver nu att motorn körs på en förgasare, främst eftersom elektronisk bränsleinsprutning är alltför svår att reglera.
Motorprestanda

NASCAR motorer generellt producerar mellan 750 och 800 hästkrafter, och vanligen körs vid ihållande rpms på mellan 9.300 och 9.600. Denna typ av motorvarvtalet är ganska astronomiska för någon V8, särskilt för dem av ganska stor förskjutning som NASCAR tillåter.
Prestanda

tanke på deras otroliga makt i förhållande till vikten, är din genomsnittliga NASCAR resultat under kvartalet milen något att skriva hem om. Enligt Dra Times, körde en 2004-säsongen Nextel Cup Intrepid 11,9 sekunder på kvartalet milen på 137 mph. Men ta inte detta som att lager bilar är på något sätt långsam. Det 137-mph fälla hastighet på dragstrip är ungefär 75 mph blyg av bilens verkliga toppfart (ca 210), vilket är en allvarlig indikation på att dessa lager bilar helt enkelt inte är anpassade för acceleration. Med kvartal mil-optimerad utväxling och slicks dra, kunde en sådan bil ser lätt låg 10 - eller höga 9-sekunders Timeslips
Aerodynamik

lager bilar är starkt. på aerodynamik. Vid 200-plus mph, kan även den mest minimala ändringar i bilens kaross resultera i en enorm vinst eller förlust i hastighet. Lager bilar köra så låg på marken som reglerna tillåter (vilket minskar hur mycket luft de har att röra sig och minskar kroppens hissen vid hastighet), och använda stora, vinklade bakre spoilers för att öka downforce i hög hastighet. Illustrera en helt integrerad karaktär lager bil design, även fjädrarna i suspensionen spela en roll i aerodynamik. NASCARs tenderar att använda fjädrar med ett eller två mycket mjuka spolar, som tillåter lufttryck vid hastighet för att driva bilen närmare marken.
Hastighetsbegränsningar
hastigheter

Race är faktiskt ganska lite lägre än de var under aero-krigen 1960 och 1970. Medan 210-plus mph genomsnitt en gång var normen på Talladega (den snabbaste banan i NASCAR arsenal), medelvärden i 2010 kör närmare 190. Det är inte så moderna NASCARs inte kan gå snabbare (Rusty Wallace slår över 228 mph under en obegränsad tester körs i 2005), NASCAR: s tjänstemän avsiktligt begränsa bilarnas potentiella toppfart med stryporganet plattor (som begränsar hur mycket luft motorn kan andas) och utväxling begränsningar. Om toppfart uppnått i NASCAR skulle ha fortsatt att stiga i samma takt som de gjorde från 1955 (100 mph) till 1975 (217 mph), skulle 2010 års NASCARs ser regelbundet lite över 400 mph.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112861.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.